x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Protocol secret cu balamucul

Protocol secret cu balamucul

de Adrian Cercelescu    |    18 Feb 2022   •   07:05
Protocol secret cu balamucul

Are și DNA dreptatea ei. De patru ani, de când există Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, n-a mai pus gheara pe un judecător. Patru ani de post și rugăciune de desființare a SIIJ. Iar acum, când chiar o desființează, o risipesc în 17 locuri. E ca și cum tăticul Predoiu i-ar arăta copilului DNA jucăria preferată, dar, în loc să i-o dea, o face bucăți.

Urletul DNA, lăsat fără jucărie, a fost descris astfel de Secția de judecători din CSM: mentalitate retrogradă, lipsă de respect față de puterea judecătorească, discurs politic total necaracteristic sistemului judiciar. În furia ei, Anticorupția i-a confundat pe judecători, procurori și avocați cu instituțiile pe care le reprezintă - instanțele, parchetele, barouri - și i-a făcut pe toți pușcăriabili. Nu că în vremurile ei bune nu ar fi arestat o instanță cu totul.

Vorbim de DNA, inventatoarea procedurilor judiciare numite „decapare” și „paradeală”. Vorbim de un parchet-mutant, care ajunsese să ancheteze sentințe judecătorești. Care stătea pe un zăcământ de dosare de amenințare făcute judecătorilor. Care îi reinventase pe Kafka și Orwell prin Kovesi și Coldea.

Adevărul este că SIIJ nici nu trebuia înființată vreodată. Pentru „malpraxis” există CSM. Iar la ce bani și, în curând, ani sabatici au magistrații, mai degrabă te poți gândi la cleptomanie decât la corupție. Problema e că, dacă i-ar da din nou pe mâna DNA, ne-am trezi că au făcut protocol secret cu balamucul.

×