x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Centrele de excremență, mai productive decât centrele de excelență

Punctul pe Ei. Centrele de excremență, mai productive decât centrele de excelență

de Dan Dumitrescu    |    13 Noi 2016   •   17:20
Punctul pe Ei. Centrele de excremență, mai productive decât centrele de excelență

Avortonii fotbalului și-au confirmat din nou troglodirea. Proslăviții închipuirilor tembele dau cu mucii-n fasole ori de câte ori sunt verificați de competiția adevărată. Poporul prieten și polonez pe deasupra ne-a consultat în propria bătătură și ne-a potcovit cu un diagnostic pe care n-ai cum să-l contești. Naționala noastră a fost reprezentativă rău de tot în meciul de vineri seara. Ghidonații ghidonatului Daum au reușit să demonstreze că prezentarea lor în meci nu modifică golaverajul altfel decât neprezentarea. Ceea ce înseamnă că suntem de-un zero absolut. Trista realitate devine însă și mai tristă atunci când realizezi că dihaniile bipede din fruntea FRF nu-și asumă de niciun fel eșecul. Acești impostori, acești protejați ai nesimțirii bovine lozincăresc pe mai departe, cu nonșalanță autistă, despre predictibila și sustenabila lor parvenire.

Polonezii au dat cu noi de pământ vineri seara. Dar eșecul n-a avut darul de a ne surprinde și, în consecință, n-am parcat în vreo tristețe iremediabilă. În mod normal, după un așa rezultat, n-ai decât să tragi apa și să-ți vezi de treabă. O treabă serioasă fiind și aceea de a observa deranjul pe care această rușine l-a generat în lumea fotbalului. Revolta justificată și dorința schimbării absolut necesare vin dinspre oameni care au știut și știu în continuare să definească reușita în fotbal. De cealaltă parte se situează sugăcioșii imposturii pentru care fotbalul nu reprezintă decât un generos orfelinat profesional. Primii au dăruit fotbalului. Ceilalți nu au știut decât să-l păgubească. Este aceasta convingerea mea și pledez în consecință.

Fotbalul nostru a fost cândva. Și dacă ne dorim să mai fie, deparazitarea trebuie să acționeze fără întârziere. N-au decât să se repatrieze politrucii înspre văgăunile în care au fost clociți. Lingăii n-au decât să-și tocească poftele pe alte dindărături la fel de productive, dar în afara fotbalului. Iar negustorii de virgule și texte mincinoase să-și caute alte tarabe ale șpăgii. Veneticii ăștia ne-au tot mințit în legătură cu niște centre de excelență. Obsrvându-i constatăm însă că singurele centre productive în mandatul lor au fost centrele de excremență.

×