x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Mirați-vă! Nu-l contrazic pe Dumitru Dragomir

Punctul pe Ei. Mirați-vă! Nu-l contrazic pe Dumitru Dragomir

de Dan Dumitrescu    |    21 Mai 2013   •   10:27

Bucuria nebunilor e în toi. Bârfa publică a fost alimentată în ultimele zile cu subiecte de grea atârnare. Subiecte numai bune să-i îndestuleze pe dumicătorii reziduurilor lumești. Așa-zisul blat de la meciul Steaua – Viitorul i-a înspumat exemplar pe șănțarii comunali. Promițătoarea durabilitate a temei a fost însă umbrită de un eveniment și mai și. Arestarea lui Gigi Becali a luat caimacul afișării publice.
   
Comentarea deciziei Înaltei Curți nu este la îndemâna oricui. Așadar nu mă pot aventura în aprecieri care vizează strict normele de drept. Dar nici nu pot să nu observ că deciziile contradictorii ale judecătorilor alimentează o neîncredere pe deplin justificată. După cum justificată pare a fi și suspiciunea că influențele subiective apasă uneori nedrept pe talerele justiției. De aceea, deși nu am fost vreun blând atunci când am criticat derapajele lui Gigi Becali, acum mă păstrez într-o părere de rău. Suferința omului Gigi Becali nu-i poate bucura decât pe cei persecutați de prea multă răutate. Este aceasta părerea mea și atât. Orice discuție în plus mi se pare aiurea.
   
Invocatul blat de la meciul Steaua – Viitorul beneficiază de abordări uneori chiar vesele. M-au amuzat copios îndârjiții verdictelor categorice. Mânia cu care Florin Prunea s-a repezit în subiect a fost de-a dreptul hohotitoare. Prunea are motiv de suspiciune doar pentru că se cunoaște pe sine. Știe el foarte bine că fotbalul este tarat de aranjamente murdare. Și nu cred că vrea să-i spun povești pe care amândoi le știm foarte bine. Mă rezum doar la observații domestice. Echipa pe care o reprezintă a pierdut, în acest campionat, 6 puncte în confruntările directe cu echipa pe care o acuză aiurea de blat. Apoi, îi recomand să privească în paralel meciul din Ghencea și meciul dintre CSMS Iași – Gaz Metan Mediaș. Cele două meciuri au fost ori la fel de proaste, ori la fel de blat. Și, atunci, ce mai rămâne din discursul său. Să fie vorba doar despre frustrarea că el a fost doar portar la echipa la care Hagi a fost fotbalist?
   
Amuzante au fost și abordările specialiștilor cei mai specialiști. Dumitru Dragomir și Decebal Rădulescu consumă de obicei același culoar de competență în fotbal. Luni seara s-a întâmplat însă o comicărie spumoasă. Jurnalacul a fost categoric: Blat ordinar! Dar și Dumitru Dragomir a fost la fel de categoric. ”Cine spune că a fost blat este un tâmpit”. Eu nu mă bag. Nu-l contrazic pe Decebal Rădulescu și, mirați-vă!, de această dată nu-l contrazic nici pe Dumitru Dragomir.

×