x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Parteneriatul electoral al DNA devine tot mai șubred

Punctul pe Ei. Parteneriatul electoral al DNA devine tot mai șubred

de Dan Dumitrescu    |    18 Sep 2016   •   15:05
Punctul pe Ei. Parteneriatul electoral al DNA devine tot mai șubred

Diplomele de merit acordate DNA pentru prestații preș se scorojesc rău de tot. Laudele prin care anumite persoane și instituții încercau să vitaminizeze prestigiul servitorului devotat au devenit în timp o tot mai convingătoare definiție a minciunii. Au ajuns la această concluzie chiar și credulii dispuși să considere, la un moment dat, că DNA s-a luat de-adevăratelea la trântă cu corupția. Excesul de zel, evidentul partizanat politic, selectarea subiectivă a spețelor și încropirea unor probatorii neghioabe au ajutat adevărul să iasă la lumină.

Fostul Băsescu declara cândva că oamenii pe care el i-a făcut vor să se facă utili și pentru noul președinte. Această observație s-a lăsat și cu o promisiune: ”Nu o să-i las singuri în spațiul public. O să vin și eu cu probe!”. Nimeni nu știe la ce probe se referea Traian Băsescu. Observăm însă că DNA a avut rezonabilitatea de a nu formula vreodată nici măcar suspiciuni rezonabile în legătură cu folclorul penal care l-a aureolat pe fostul președinte. Ba, mai mult, DNA, sfioasă conjunctural, evită să-i invite la dans chiar și pe protejații acestuia. Iar în această situație ne putem gândi că probele fostului președinte or fi chiar probe..

Eficiența șantajului are substrat semnificativ. Și mai convingătoare sunt însă observațiile unui fost admirator care n-are a se teme cumva că poate deveni pacient al DNA. Alina Mungiu Pipidi a formulat în public o întrebare retorică de luat în seamă: Nu am găsit (la DNA – nn) decât un procuror corupt pentru a-l condamna pe Voiculescu? Nedumeriri de aceeași factură formulează și senatorul Daniel Savu. Părerea sa despre procurorul DNA Mircea Negulescu contează mai puțin. O semnificație aparte are faptul că vorbește un membru al comisiei SRI din Senat. Iar când unui membru al comisiei SRI i se dă liber la vorbe putem trage concluzia că binomul este amenințat de divorț.

Loviturile încasate de DNA, direct și indirect, de la prieteni și de la neprieteni, par să șubrezească semnificativ prestanța instituției. Dar diagnosticul corect nu sperie, deoarece acesta este pas absolut necesar pe calea vindecării. Perioada de convalescență devine îngrijorătoare doar pentru cei care vedeau în DNA un partener electoral de nădejde.

×
Subiecte în articol: dan dumitrescu punctul pe i dna basescu