x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Poticnirea-n prună, pe proști îi adună

Punctul pe Ei. Poticnirea-n prună, pe proști îi adună

de Dan Dumitrescu    |    13 Oct 2016   •   14:23
Punctul pe Ei. Poticnirea-n prună, pe proști îi adună

M-am săturat de prestația lozincardă practicată de organele cele mai organe ale statului de drept. Nu mai suport ștocăreala ieftină prin care tovărășia CSM-istă încearcă să convingă populimea că instituțiile din subordine funcționează ireproșabil. Ni se tot povestește cum au reușit eroicii neamului să pună frână marelui jaf național. Dar, trăind în crunta realitate, constați că ce-auzi nu vezi și ce vezi n-auzi.

Băsescu, flăcău bine instruit la școala secreților, a reușit o construcție dictatorială complexă și bine articulată. El a montat pe proprie răspundere absolut toate piesele sistemului, sistem care avea să-l slugărească. Astfel, și-a asigurat omul fidelitate maximă din partea celor pe care i-a înfrățit cu puterea, fidelitate care asigura un traseu fără cusur pentru execuțiile ordonate de Băsescu.

 Traian Băsescu a devenit între timp un fost. Răzbunarea fostului funcționează însă cu multă grație. El a lăsat actualilor o grea moștenire. A lăsat o mașinărie de mare forță pe care șoferii actualei puteri o tot scapă de sub control. Noul președinte vrea, dar nu prea știe cum să-l plagieze pe predecesor. Iar neputința lui lasă frâu liber subordonaților care se mișcă braunian. Serviciile se amuză lăsând câteodată butoanele pe mâna ciripitorilor. Foștii protejați, zgândăriți acum dosarial, încep să dea și ei din casă despre trecutele cârdășii. Tehnocrata macovistă de la justiție uită uneori pe ce lume se află și se reface prin minciuni de tot râsul. Așa-zisele reușite o turtesc pe mândruța Kovesi mai mult decât nereușitele. Nici simpatiile politice n-o mai salvează pe șefa DNA. Fiindcă judecătorii încep și ei să citească tot mai mult în dosare fără a mai pune timpanul pe indicațiile prețioase ale unor superiori slugarnici.

Toate aceste poticniri îi adună pe proști în corul unor justificări penibile. În aceste condiții, nu este exclus ca până și sentințele CEDO să fie criticate pentru că ar aduce atingere independenței, prestigiului și credibilității statului de drept.

P.S. Această temă a fost abordată și de prietenul Șerban Cionoff. Dar nu atrag atenția asupra acestui fapt pentru a vă îndemna neapărat la lectură. Mai degrabă aș zice să-i urați de bine. Ceea ce fac și eu, pentru că Șerban împlinește astăzi 70 de ani.  

×