x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Steaua prestează la trecerea timpului

Punctul pe Ei. Steaua prestează la trecerea timpului

de Dan Dumitrescu    |    29 Apr 2013   •   10:08

Steaua plictisește fotbalul într-un final de campionat care se consumă degeaba. Cât timp licita ambiții europene, Steaua se străduia să fie egală cu sine. Se străduia să fie egală cu pretențiile sale de lider. Acum Steaua s-a potolit. Acceptă să fie egală cu toată lumea, acceptă să fie egala anostă a unor trupeți cărora le-a zburat deja fleica din fasole.

Steliștii prestează la trecerea timpului și nimic nu-i mai poate înviora până la festivitatea de premiere. Patronul recunoaște cu amărăciune că nu s-a inventat injecția care să-i mai motiveze pe steliști, antrenorul joacă scene ale enervării pentru a-și masca resemnarea, memelușa exersează fără talent îngândurări hamangiste. Și-atât! Adormirea ar fi totală dacă împricinații nu s-ar gândi schimbarea așternutului pentru un nou sezon. Iar aceasă perspectivă animă spiritele, interesele divergente și oarecum gășcare alimentând în interiorul clubului stări conflictuale, total neproductive.
   
Gigi Becali face lista jucătorilor indezirabili. Nominalizările din trecut rămân în continuare valabile. Dar patronul și sfătuitorii săi din umbră încep să pronunțe nume noi, influențați fiind de adormirile remarcate în ultimele evoluții ale echipei. Propunerile patronale de divorț nu se prea potrivesc însă cu opțiunile managerului, ale antrenorului și ale soției din dotare. Iar disensiunile nu vizează doar capitolul plecări. Nici în propunerile de completare a lotului nu funcționează consensul. Interesele de grup sunt din nou impresariate divergent. Gigi lucrează pe banii lui și, pe cât posibil, nu-și sabotează propriile interese. Dar și grupul memelist lucrează tot pe banii patronului. Și cei trei își urmăresc interesul, un interes chiar mai propriu decât acela al lui Becali. Amintiți-vă de concurența Cruz – Rîpă și veți înțelege mai degrabă care-i șpilul, veți înțege cum devine chestea cu valoarea și plusvaloarea comisionului.
   
Steaua parcurge un final de campionat în care pare că se dezantrenează. Nu e de bine. Dar până la reluarea competiției fotbalul și fotbaliștii se pot recupera. Definitivarea lotului pentru viitorul sezon, sezon în care Steaua poate face carieră europeană, este însă de importanță esențială. Interesele meschine nu au ce căuta în această ecuație. Meritele lui Becali pentru cum arată lotul Stelei la ora actuală sunt apreciabile. Sper ca el să-și aleagă la fel de bine, și de acum încolo, sfătuitorii. Acei sfătuitori care, dezinteresați fiind, lucrează sincer pentru binele echipei.

×