x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Rovana Plumb e parfum pe lângă ceilalți comisari

Rovana Plumb e parfum pe lângă ceilalți comisari

de Dan Constantin    |    28 Sep 2019   •   15:00
Rovana Plumb e parfum pe lângă ceilalți comisari

Se face mare tam-tam în legătură cu problemele pe care le-a ridicat comisia juridică a Parlamentului European față de declarația de avere a Rovanei Plumb. O neînțelegere a legislației electorale din România și interesele politice concurențiale ale altor țări care vizează comisariatul pentru Transporturi au dus la situația pe care trebuie să o lămurească Plumb până la noua discuție din PE.  PROBLEME MULT MAI COMPLICATE au însă ceilalți candidați aleși de doamna von LEYEN pentru echipa ei la Comisia Europeană. 

Laszlo Trocsanyi, propus pentru funcția de comisar pentru extindere a fost blocat pentru relații periculoase cu Rusia. În mandatul de ministru al justiției a aprobat extrădarea în Rusia a doi comercianți de armament pe care îi cerea și SUA , într-un dosar de trafic de arme. Cei doi au fost eliberați după ce au ajuns la Moscova. În plus, firma de avocatură a lui Trocsanyi ar fi avut contracte pentru apărarea unor firme din Rusia, ceea ce ridică suspiciuni parlamentarilor care au votat pentru blocarea candidaturii reprezentantului Ungariei. Victor Orban a apărat propunerea guvernului maghiar apreciind că poziția PE are drept cauză politica Ungariei în domeniul migrației.

Janusz Wojciechovsky, propus pentru funcția de comisar pentru agricultură, a avut în timpul mandatului de europarlamentar (2004-2016)cheltuieli necuvenite, în sumă de 11 300 de euro. BANII AU FOST RETURNAȚI DAR PROBLEMA DE INTEGRITATE A RĂMAS.

Reynders,candidatul BELGIEI,a fost acuzat public de un ofițer din serviciile de informații de luare de mită repetată în construirea sediului ambasadei din Congo și la închirierea unui sediu al poliției. Autoritățile din Belgia au ,,rezolvat ”problema dând o soluție de clasare a dosarulșui chiar în săptămâna dinaintea audierii lui Reynders în Parlamentul European.

 Cazul comisarului propus de FRANȚA, este de-a dreptul scandalos. Sylvie Goulard SE AFLĂ SUB ANCHETA OLAF pentru angajarea fictivă la cabinetul ei a unor activiști ai partidului, prejudiciul estimat fiind de 45 de mii de euro. Cioloș, șef de grup politic în PE, ATAȘAT LUI MACRON , a declarat că nu sun probleme de integritate în cazul Goulard.

 UE statuează nu doar o Europă cu două viteze ci trece la nivelul următor, al unei Europe cu criterii diferite de evaluare a politicienilor de vârf. 

×