x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale S-a votat ieșirea din pandemie 

S-a votat ieșirea din pandemie 

de Adrian Cercelescu    |    21 Oct 2021   •   07:10
S-a votat ieșirea din pandemie 

De când a început pandemia, oamenii s-au întrebat când o să scape de ea. După primul lockdown, celebrul New York Times a încercat să afle asta, însă specialiștii nu s-au aventurat să spună când. În schimb, au spus cum.

Conform specialiștilor, o pandemie se termină în două feluri: medical sau social. În primul caz, se găsește tratamentul și boala dispare. În al doilea - oamenii se satură de restricții și încep să conviețuiască cu boala.

Medicii folosesc un limbaj din ce în ce mai dur, în speranța că vom înțelege situația: „Este o catastrofă națională”, „Camerele de gardă sunt ca în război”, „O să ajungem să încărcăm morții cu camionul”. De fapt, chestia cu camionul s-a întâmplat deja anul trecut, când „Victor Babeș” Timișoara a închiriat un TIR frigorific, pentru că la morgă nu mai erau locuri. Nu că am fi învățat ceva din asta.

Paradoxal, tragedia este că România a ieșit din pandemie. În urma unui vot nedeclarat, 30% au ales să iasă medical, câștigători fiind cei 70% care au vrut o ieșire socială.

Poporul a vorbit: „Botniță”, „pușcărie”, „injecție care te sterilizează pe trei generații”. Se numește democrație. Mai greu de explicat e cum te poți obișnui cu 7-8 Colectiv în fiecare zi.

×