x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Să integrăm vrăjitoarele în sistem

Să integrăm vrăjitoarele în sistem

de Dan Radu    |    22 Dec 2011   •   16:16

Scriu aceste randuri constient ca risc moartea, mutilarea, accidentarea, distrugerea psihica, ba mai rau, caderea parului... Acestea sunt efectele vrajilor si ale farmecelor, aflu de pe vrajitori.blogspot.com, unde se mai scrie si alb pe negru ca vrajile si farmecele ii afecteaza si pe cei care nu cred in ele.

Cum ar veni, nu am scapare, oricum as da-o, asa ca o dau cotita si intreb: De ce sa prigonim vrajitoarele, cand le-am putea folosi pentru binele public?

Lasand la o parte cateva mici defecte care li se pun in carca (inselaciune, santaj etc) vrajitoarele sunt foarte eficiente cand vine vorba de a obtine foarte multi bani de la oameni foarte bogati. Statul roman nu se poate lauda cu asta. Mai mult, vrajitoarele reusesc sa se impuna in fata celor care se sustrag de la plata serviciilor, prin mijloace mai mult sau mai putin ortodoxe. Statul roman nu se poate lauda nici cu asta. Iar cand vine vorba de vrajeala (negociere) statul roman nici nu viseaza sa se ridice la nivelul vrajitoarelor.

Cum ar fi daca in loc sa enervezi vrajitoarele punandu-le sa plateasca impozite, le-am face agenti ai Fiscului si le-am pune sa recupereze banii de la datornici? S-a dovedit deja ca cei cu multi bani la saltea pun botul mai mult la vrajeala si mai putin la litera legii. Poate ca o amenintare cu farmece si deochiuri l-ar face pe evazionist sa deschida punga mai abitir...

Vrajitoarele si-ar mai putea exercita farmecele si in relatia cu executantii de diverse lucrari publice. In loc sa trimiti un secretar de stat cu un vraf de dosare, mai bine trimiti o vrajitoare care sa discute cu aripile de liliac si cocosul negru pe masa, la intimidare.

Celor care ar inainta termene nerealiste de realizare de autostrazi, nu le-ar merge, pentru ca vrajitoarele ar da in bobi si ar afla data precisa de realizare. In loc de contracte aditionale s-ar lasa cu blesteme.

Sigur, multi vor zice ca ne facem de ras in lume cu asa personaje, dar sa nu ne pripim. Daca occidentalii au pus botul la Dracula, de ce n-ar face-o cu succes si la vrajitoare. Ba chiar ar fi utile in negocierile internationale.

Ne-am suparat pe olandezi pe motiv de Spatiul Schengen? Punem vrajitoarele sa ridice problema la prietenele florarese, o punem de un boicot! Se iau baietii de la FMI cu mainile de cap ca i-a facut DSK de rusine? Punem de-un argint viu, legam o cununie, il mai domolim, obtinem cu ocazia asta si o pasuire...

Sa fie folosite si in campania electorala nu mai indraznesc sa sugerez. Are si absurdul limitele lui... Sau stai asa...

×
Subiecte în articol: vrajitoare arestate