x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Șeful Poliției Române, dus cu Pianu

Șeful Poliției Române, dus cu Pianu

de Dan Constantin    |    03 Sep 2020   •   07:50

Retragerea Șefului Poliției Române din post prin demisie este parte a unei misiuni ordonate. Cine l-a pus brusc pe Vasilescu să-și scrie demisia după ce s-au făcut mari eforturi pentru a credibiliza întâlnirea de la miezul nopții cu șefii rămași în viață ai clanului Duduianu? Acum, acest act care este prezentat ca unilateral întărește suspiciunea că multe mișcări din instituțiile de forță sunt preluate din practicile mafiote. Vasilescu a menționat că toate deciziile importante ale poliției în acțiunea ”Înmormântarea lui Pian”au fost supervizate de conducerea Ministerului de Interne. Despre dialogul direct al polițistului șef al României era informat și președintele Klaus Iohannis. Atunci de ce a fost sacrificat Vasilescu după ce apele se mai liniștiseră, subiectul căzând în plan secund?

Întregul scandal privind ”întâlnirea de la miezul nopții” și negocierea cu Duduienii au fost declanșate de un om din sistem. Reclamația-denunț semnată de Gavriș, un stâlp haștag rezist din Poliția Capitalei, a mers la pachet cu ”plasarea” spre presă a unor imagini confuze care nu-l arătau pe Vasilescu, ci doar sugerau din vorbe că au fost negocieri cu interlopii. Imaginile de pe camerele de supraveghere au fost recuperate ilegal de patru polițiști de la serviciul Omoruri, la dispoziția verbală dată de șeful lor Gavriș. Deși presa fierbea, Poliția și MAI tăceau adânc. Președintele a dat liber la declarații abia după ce, întrebat la Cotroceni despre întâlnirea capilor poliției cu Duduienii, Iohannis a spus: să explice! A doua zi au explicat, declarațiile ”comunicatorului Despescu”, șeful lui Vasilescu, fiind absolut hilare. Vela a dispărut din peisaj, a evitat toate punctele unde se putea întâlni cu ziariștii dornici de lămuriri, iar Orban ocolea subiectul, punând placa ”toleranței zero față de interlopi”. Mai vocali și mai aproape de subiect au fost lideri ai sindicatelor, dar apropierea lor față de taberele din poliție aflate în conflict etern devoalau cu lingurița părți convenabile. Interviul dat de Vasilescu la Antena 3 a lămurit o parte din fațetele acțiunii pe care a condus-o după ce a fost rechemat din concediu.

După demisia-surpriză apare că Vasilescu a căzut în capcană, fiind împins deliberat spre dialogul cu interlopii pentru a aranja o chestiune de organizare și orar a înmormântării lui Edi Pian. Jucând rolul de victimă asumată, pentru decizii luate în celula de criză ”moartea Pianului”, cu acord până la cel mai înalt nivel, Vasilescu are și el ași nejucați. Sceneta demisiei, după ce a prezentat o captură record de droguri, pune în evidență un profesionist în lupta cu crima organizată, obligat la un sacrificiu pentru a-i salva pe șefii de deasupra lui, care au fost implicați. Vela a reapărut la suprafață brusc și Orban cunoaște subiectul și salută demisia șefului Poliției Române. Impunerea demisiei a fost luată după o vizită la Cotroceni a lui Vela și Orban. Mai rămâne să primim comunicate ”oficiale” din partea Duduienilor, care vor da o înaltă apreciere gestului de moralitate a lu* șefu*. La pomenirea de 40 de zile a lui Edi Pian, cine va fi delegat să participe din partea echipei care l-a dat jos pe Vasilescu?Despescu, Vela, Orban, ca să nu mergem mai sus!

×