x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Şi cizma proastă lasă urme trainice

Şi cizma proastă lasă urme trainice

de Dan Dumitrescu    |    23 Oct 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
CFR Cluj s-a inşurubat gospodăreşte pe prima poziţie a clasamentului. A luat o victorie avans faţă de Politehnica Timişoara şi patru puncte faţă de Unirea Urziceni. Nici echipele care au provocat (aiurea) restanţe in desfăşurarea competiţiei nu mai pot ameninţa poziţia clujenilor.


PUNCTUL PE EI
CFR Cluj s-a inşurubat gospodăreşte pe prima poziţie a clasamentului. A luat o victorie avans faţă de Politehnica Timişoara şi patru puncte faţă de Unirea Urziceni. Nici echipele care au provocat (aiurea) restanţe in desfăşurarea competiţiei nu mai pot ameninţa poziţia clujenilor. Dacă ele vor transforma retardările in victorii, Rapidul ar putea urca pe doi, Steaua ar ajunge la egalitate de puncte cu Timişoara, iar Dinamo s-ar situa in afara podiumului, cot la cot cu Unirea Urziceni. Cam aceasta ar fi situaţia după prima treime a campionatului, cam acestea ar fi echipele creditate cu şanse in disputarea locurilor care asigură participarea in viitoarea ediţie a cupelor europene.


Condiţionalul optativ pare să acopere argumentat realitatea prezentă, dar şi pe cea viitoare. Valoarea echipelor şi echilibrul valoric al loturilor condiţionează intr-adevăr succesul. Extrem de importantă este insă şi atmosfera in care se lucrează la cluburi. Podiumul actual confirmă veridicitatea afirmaţiei. Echipele drumului de fier - CFR Cluj şi Rapid - polarizează din acest punct de vedere grupul celor şase.


Sunt convins că relaţiile dintre Ioan Andone şi conducerea CFR-ului nu sunt unse cu unt şi miere. Ba chiar cred că eşecul greu din Cupa UEFA ar fi creat o fractură păguboasă intre antrenor şi conducerea clubului, dacă s-ar fi acţionat umoral. Doar inţelepciunea şi evaluarea corectă a perspectivei au redresat corabia. Jucătorii au inţeles că răspund la o comandă unică şi nu işi pot inventa refugiu in destrămarea relaţiilor dintre conducători.


La Rapid acul busolei tremură in draci. După ce a participat activ la circul demisiei lui Bergodi, Zotta spune acum că italianul ar fi fost inlăturat cu forţa dacă nu ar fi decis să plece de bună voie. Declaraţia nu face decăt să mai lege o piatră de moară la gătul lui Mircea Rednic. O vorbă spune că uneori şi cizma proastă lasă urme trainice. Decizia aducerii noului antrenor creează cu adevărat conflicte trainice. Criza de autoritate cu care se confruntă Mircea Rednic este evidentă. Numai astfel se poate explica refuzul lui Mazilu de a intra in teren. Numai astfel se poate explica faptul că Marius Constantin l-a lovit pe Emil Dică in timpul meciului de la Iaşi. In plus, nu cred că Rednic va reuşi să potolească vestiarul cătă vreme e contestat vehement de suporteri, cătă vreme chiar patronul care i-a semnat contractul afirmă printre apropiaţi că nu are incredere in angajatul său. Iată aşadar de ce cred că aducerea lui Rednic reprezintă o prostie cu mult mai mare decăt demiterea lui Bergodi.

×
Subiecte în articol: editorial