x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Simply said: Un Guvern de Imbecili!

Simply said: Un Guvern de Imbecili!

de Valentin Stan    |    29 Mar 2008   •   00:00
Simply said: Un Guvern de Imbecili!

“Zice Cioroianu: «...Aduceţi-vă aminte, în ’97, când Ungaria şi România au semnat un acord (…)!» Excelentă explicaţie, domnule Cioroianu, doar că, în 1997, Ungaria şi România nu au semnat nici un acord! E drept, ceva au semnat! În 1996, însă! Şi nu un acord, ci Tratatul bilateral de bază!”

Nu mă credeţi? Păi, hai să ve­dem! Jay Leno are o parte din emi­siune centrată pe în­treba­rea adresată au­dienţei, pentru a afla dacă anumite “mărfuri” de pe “eBay” sunt demne de a fi cum­părate de pu­blic. Acesta trebuie să-şi dea cu pă­rerea dacă marfa cu pricina a fost Sold (cumpărată) sau Not sold (adică refu­za­tă). Să facem un exerciţiu similar! Eu vă dau personajul şi dumneavoastră îmi spuneţi dacă e Idiot sau Ministru! OK?

 

1 Adrian Iorgulescu, pe 8 martie 2008, în contextul dezbaterii cu privire la studierea religiei în şcoală, a fost întrebat, pe Realitatea TV de Stelian Tănase: “Vă trageţi din mai­muţă sau aveţi origine divină?” Libe­ralul a răspuns: “Ca om de dreapta, cred că mă trag din maimuţă, dar am şi un strop de divinitate”! Ca să vezi! Darwinismul şi, în general, evoluţionismul sunt o chestie “de dreapta”! Sigur, ca “om de dreapta”, eu cred, domnule Iorgulescu, că te tragi din maimuţoi şi nu din maimuţă şi, oricum, ţi-ar fi prins mai bine un strop de minte decât unul de divinitate! Dar nu eu decid! Ia, ziceţi: Ministru sau Idiot?

 

2Cristian David se afla în maşina instituţiei sale (20 martie 2008) când aceasta a acroşat uşor un copil provocând un accident nedorit, fără urmări grave. Personajul David “se deplasa, în această dimineaţă, către Academia de Poliţie, la un eveniment public”, după propria declaraţie. Ce a făcut după nefericitul incident? “Sigur, n-am mai continuat evenimentul public de la Academia de Poliţie, m-am deplasat la palatul Victoria şi am aşteptat la birou finalizarea investigaţiilor medicale” ale victimei. Când avioanele pilotate de terorişti au lovit în inima New Yorkului, Preşedintele Bush citea dintr-o carte unor copii, la o grădiniţă. Acela era “evenimentul” lui public. I s-a spus la ureche ce s-a întâmplat, dar a continuat să citească acelor copii. Nu şi-a întrerupt “evenimentul”! Nici de frica presei, nici de frica unui imbecil, pe nume Michael Moore, care ar fi dorit, într-un film premiat politic la Cannes, ca liderul de la Casa Albă să sară ca ars, imediat după aflarea veştii, pentru ca panica să cuprindă toată America. Bush şi-a văzut liniştit de citit şi, apoi, s-a urcat în avion, iar talibanii şi Saddam au căzut unii după alţii. Fiindcă aşa face un om de stat. Îşi “continuă”, întotdeauna, “evenimentul public” pentru care este în slujba cetăţeanului! Aşadar, Idiot sau Ministru?

 

3Adrian Cioroianu a explicat, într-un interviu pe TVR 1, la 20 martie 2008, cum a fost summit-ul NATO de la Madrid din 1997, când Ungaria a pri­mit invitaţia pentru aderare. Era nevoie ca relaţiile dintre cele două ţări vecine să fie netezite de asperităţi pentru a se apropia de Alianţă. Zice Cioroianu: “Este unul dintre principiile acceptate ale Alianţei Nord-Atlantice, ca nici una dintre ţările care intră să nu aducă în interiorul Alianţei un conflict cu vecinii. Aduceţi-vă aminte, în ’97, când Ungaria şi România au semnat un acord (…)!” Excelentă explicaţie, domnule Cioro­ianu, doar că, în 1997, Ungaria şi Româ­nia nu au semnat nici un acord! E drept, ceva au semnat! În 1996, însă! Şi nu un acord, ci Tratatul bilateral de bază! Aşa­dar, asta ştiţi dumneavoastră despre relaţia bilaterală cu Ungaria, pe care ambiţionaţi să o gestionaţi? Idiot sau Ministru?

 

4Cotidianul din 24 martie 2008 relatează despre actul de identitate, confecţionat la domiciliu, pentru Ioana Tăriceanu, cu largul concurs al au­torităţilor statului! Dacă e adevărat, întrebarea este: Idiot, Cretin, Neru­şinat, Imbecil? Ştiţi la cine mă refer!

×
Subiecte în articol: editorial