x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Stabor la PDL

Stabor la PDL

de Petru Calapodescu    |    17 Iun 2012   •   11:08

Dupa paruiala de joi, intrerupta de demisia staff-ului PDL, fara o solutie concreta de interimat pana la alegerea prin Conventie a unei noi conduceri, clanul portocaliu se reuneste intr-un soi de stabor in cladirea Parlamentului. Etanseizata, sa nu intre nici musca, daramite presa, pentru ca, nu-i asa?, PDL a fost dintotdeauna una partid transparent, care n-a ascuns nimic natiei si a facut totul pentru fericirea ei. Care natie, nerecunoscatoare si compusa din prosti, betivi si puturosi, cum nu o data au categosit-o liderii pedelisti, preluand impresiile lui Traian Basescu, mai ca nu au pus mana pe pietre. Sa-i lapideze ca pe niste farsori, mincinosi, incapabili si hoti. O gasca pe care a creionat-o chiar unul din membrii ei, brasoveanul George Scripcaru, tintuind-o in insectar pe aceea careia, pana acum, ii era recunoscator, Elena Udrea: "Cand s-au taiat salarii si pensii, erati ocupata sa va afisati posetele si decolteul". Ca sa fim cinstiti, cam tot clanul "si-a afisat decolteul" sau opulenta, iar acum tremura la gandul unui necesar si posibil decont nu doar electoral, ci si juridic.

Parcurg lista BPN si a Colegiului Director. Ma intreb cui ar putea sa-i dea PDL pe mana carma. Fie si pentru o perioada scurta, pana la Conventie. Ia sa vedem. Boc, nu, a si spus-o, felicitandu-se ca are cuib ferit de furtuni la Cluj. Blaga, dupa ce, acum un an Basescu si Boc i-au tras de sub picioare covorul pe care pasea spre postul de presedinte al PDL? Doar daca se complace in postura de majordom. Elena Udrea? Nu mai e buna, fost-ai lele cat ai fost, acum are insomnii in asteptarea auditului, iar colegii sai, carora le-a angajat amantele, dupa cum zicea, n-o mai inghit nici ei. Flutur, dupa ce a pierdut Suceava si a chelit Bucovina? Si-ar dori mai curand sa se piarda in ceata. Roberta Anastase? Tarziu, dar au rabufnit chiar si pedelistii la adresa incompetentei sale si la confundarea Parlamentului cu o diascoteca. Ioan Oltean? A trecut vremea circului ieftin si, dupa potlogariile unor protejati ai sai, i-a ramas broasca-n gat. William Branza? E suspectat de afaceri omeroase si oricum n-a facut nici o branza electorala impartind flori prostituatelor romance din sudul Italiei. Igas? Haida de, a "branconat" destul prin politica si are nevoie de timp ca sa reia scoala generala.

Daca astia vechi nu, atunci poate nou-venitii? Greu de presupus. Baconschi e doar un "brand" ca nume si e subjugat, potrivit marturisirii sale de berbant galant, "farmecelor Elenei Udrea". Sever Voinescu? E un tutar care-si imbraca arivismul in sofisme, in vorbe mestesugite. Toader Paleologu? Sa fim seriosi, n-are nici o legatura cu PDL, oricum nu-i o "pleasca" pentru acest partid si nu m-ar mira sa faca cicloturism spre radacinele liberale ale tatanelui sau. Trioul Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu? E asa bine la Bruxelles, leafa mare, privilegii! Dambovita le miroase.

Eu, unul, nu cred nici in varianta MRU, ar insemna ca acesta sa devina perdantul de serviciu, legandu-si cariera politica, pe care oricum a fortat-o, de PDL, dupa cu mi se pare o bazaconie ceea ce aud. Anume ca li s-ar face o curte nebuna lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, politicieni versati si cu destule atuuri interne, spre a prelua partidul aflat in criza barem pana se mai calmeaza spiritele.

La ora la care scriu, n-am cum sti ce interimat au decis pedelistii, "cu calm", asa cum le-a transmis, din vila de la Neptun, dirigintele lor. Daca n-or sa gaseasca niste nume cat de cat cunoscute, pot sa puna pe oricine. Nu mai are nici o importanta. Cum n-au avut, tot dupa o guvernare dezastruoasa, nici experimentele taranistilor. dar pedelistii mai au o sansa, tot au incercat la alegerile locale sa pacaleasca lumea revopsindu-se multicolor: sa se lase absorbiti de formatiunea lui Diaconescu. N-a promis acesta otevizarea tarii, incepand cu lumea politica?

×