x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Totul va fi bine

Totul va fi bine

de Adrian Măniuțiu    |    26 Iun 2015   •   05:29

Demnitarii mioritici, vechi şi noi, au o atât de profundă încredere în sistemul autohton de sănătate, încât mulţi dintre ei preferă să-şi „monteze” ghipsul sau să-şi „repare” discurile herniate, peste hotare. Din moment ce-şi permit, nu poţi să-i condamni...

La noi în spitale rişti să mori cu zile, medicii sunt puţini, aparatura e depăşită pentru că „nu sunt bani”, ieşi mai bolnav decât ai intrat, dar ieşi entomolog. Demnitarii mioritici, vechi şi noi, au o atât de profundă încredere în sistemul autohton de învăţământ, încât îşi trimit odraslele la studii în străinătate.

Din moment ce-şi permit, nu poţi să-i condamni... România se confruntă cu cea mai mare rată de abandon şcolar şi cei mai mulţi analfabeţi din UE, iar corelarea educaţiei cu piaţa muncii e sublimă, lipsind cu desăvârşire.

Demnitarii mioritici, vechi şi noi, au o atât de profundă încredere în faptul că ne aflăm pe drumul cel bun, încât se uită cu pioşenie spre cea mai mare masă de săraci din UE, mulţi dintre ei, curve şi golani.

Demnitarii mioritici, vechi şi noi, au o atât de profundă încredere unii în alţii, încât colaborează transpartinic în interes naţional. Consensul şi stabilitatea au învins interesele meschine.

Demnitarii mioritici, vechi şi noi, au o atât de profundă încredere în România, încât nu ezită să o afişeze. În conturile bancare. Aşa că, să luăm şi noi lumină de la servitorii publici care ne conduc, de la demnitarii mai egali decât noi: să fim încrezători şi totul va fi bine!

×