x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un Guvern dus cu pluta

Un Guvern dus cu pluta

de Dan Constantin    |    29 Iun 2010   •   00:00
Un Guvern dus cu pluta

Ce nenorociri trebuie să se mai abată peste România ca să scăpăm de Boc?



Inundaţiile catastrofale din Moldova de Nord arată încă o dată cât de de­parte de suferinţele oamenilor se pla­sează autorităţile centrale. Guvernul Boc şi-a dovedit repetat incapacita­tea de a reacţiona la starea de criză. A fost nevoie ca puhoaiele să ia viaţa a zeci de oameni până când să por­nească spre locul dezastrului şi pri­mul-ministru Boc. Politicienii pu­terii erau prinşi ieri dimineaţă în lupta crân­cenă din Parlament ca să-şi im­pu­nă calamităţile propuse în condu­cerile Televiziunii şi Radioului pu­blice. Miniştrii care ar fi trebuit să fie la butoanele acţiunii de ajutorare a si­nis­traţilor erau blocaţi pentru a o vota pe şpăguitoarea apariţiilor PDL pe sticlă!!!

După noaptea cruntă de la Dorohoi, până spre prânz, marţi, nu ajun­se­­­se la faţa locului nici un parlamentar din circumscripţia electorală! Soli­da­­ritatea cerută de autorităţi a dat în­că o probă a vorbelor găunoase care, mai ales în situaţii dra­matice, provoacă furia oamenilor.

Premierul Boc a survolat zona doar într-un exerciţiu de imagine. Şi Suceava şi Botoşani ar fi trebuit să fie de ani buni nu locurile unde oile sunt folosite la scrieri de bun-venit pe dealuri, ci ţinta unor ample lucrări de apărare contra inundaţiilor, a acţiunilor de împădurire. La Dorohoi, versanţii cheliţi de drujbe nu au putut reţine nimic din ruperea de nori. Râurile Jijia şi Buhai au ieşit din maluri şi au atacat oraşul prin porţiunile unde nu există nici o lucrare de protecţie împotriva inundaţiilor. Situaţia se poate repeta în mii de locuri din ţară care ar fi trebuit protejate conform planului naţional pe care s-a aşezat praful.

De aceste lucrări Guvernul şi autorităţile locale îşi aduc aminte doar când vin peste oameni stihiile naturii. Guvernarea iresponsabilă, fără program, fără strategie, a cărei singură ţintă a devenit păstrarea scaunului, nu poate duce decât la amplificarea pierderilor de vieţi omeneşti, la neputinţă de reacţie eficientă.

Ultimele zile au arătat cât de ca­tastrofal este acest regim Băsescu-Boc. Un plan anticriză eşuat pe mo­tive constituţionale este transferat imediat într-o apocalipsă fiscală; cursul monedei derapează stimulat de vocile oficialităţilor care anunţă iminentul faliment al ţării; o avalanşă de ploi provoacă o catastrofă în Moldova, după ce Boc se împăuna duminică, într-o teleconferinţă televizată, cu măsurile de luptă împotriva inundaţiilor. Ce alte nenorociri mai trebuie să se abată peste România ca să scăpăm de marea catastrofă ţinută în Palatul Victoria doar din încăpăţânarea lui Traian Băsescu?

×
Subiecte în articol: editorial