x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ursul înțepat de ungur

Ursul înțepat de ungur

de Adrian Cercelescu    |    31 Ian 2022   •   07:50
Ursul înțepat de ungur

Scandal inedit la Odorheiu Secuiesc. Administrația locală, specializată în încurcături politico-naționaliste, s-a trezit implicată într-o anchetă zoo-ecologistă.

Totul începuse clasic, chiar dacă de data aceasta nu mai era vorba de steaguri, era vorba de stemă. După cinci ani de gândire și creație, municipalitatea a aprobat anul trecut stema orașului și a trimis-o la București. Cum pe traseul aprobărilor se afla chiar UDMR, instalat la Ministerul Administrației, Guvernul României a spus repede igen.

Stema s-a întors în Ținut acoperită de glorie, pentru ca acum să o ajungă din urmă mâna lungă a Parchetului General, care a răsucit-o pe toate părțile și a zis: Opa!

Pe scurt, problema e legată de o sabie înfiptă într-o coroană, o inimă și un cap de urs. Prin această frigăruie, Odorheiul a vrut să simbolizeze vitejia, numai că procurorii au văzut în ea cruzime asupra ursului și incitare la torturarea animalelor.

Apărătorii stemei au descoperit rapid că și alte localități se afișează cu rele tratamente aplicate balaurului, leului sau chiar inorogului. Alții au spus că ancheta trebuie extinsă și la inimă. Oricum, stema pică prost, în contextul în care urșii împart populația, indiferent de naționalitate, în pro-selfie cu bestia și „Săriți, că ne mănâncă pe toți”!

Un final demn de această poveste ar fi ca pe 15 martie să nu mai aibă unde să-și pună steagurile, pentru că s-a legat Greenpeace de toți stâlpii din Odorhei.

 

×