x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Videanule, ţie chiar nu ţi-e ruşine?

Videanule, ţie chiar nu ţi-e ruşine?

de Valentin Stan    |    21 Iun 2008   •   00:00
Videanule, ţie chiar nu ţi-e ruşine?

Adică, tu minţeai, în direct, în faţa bucureştenilor, doar ca să-ţi prezinţi mai atractiv o nenorocită de "marfă", în care, oricum, nu crede nimeni?



Auzi, Videanule, nimicnicia "căruntă" care-ţi populează, ca să te citez, "mintea odihnită", nu mai produce noxele necesare pentru impresionarea "ruşinometrelor" cu care te-a dotat Primăria Bucureştilor? Tu cum observi cînd hemoragia ta de minciuni nu mai poate fi oprită natural? Şi cînd ai nevoie de un garou pe creier, care să ţină strîns neuronul vinovat (o fi singurul?), pentru a bloca revărsarea de cinism şi insolenţă faţă de bucureşteni? Cei care ţi-au dat blazonul, pe veci nemeritat, de a-i reprezenta vremelnic la Primărie!

Acest "băiat", venit din Pleistocen-ul timpuriu al politicii, "crescut" la şcoala de bune "mîniere" a băsescianului cu parfum de Lisabona (Băsescu tocmai "rezolva", în aceeaşi zi, problema Tratatului UE), a "invadat", pe 19 iunie, studioul emisiunii Ştirea zilei de pe Antena 3. Acolo s-a adresat, cu "mintea odihnită", cum îl ştim, cunoscutei realizatoare tv Gabriela Firea cu apelativul: "Domnul Firea"!

"Doamna" Videanu, care eşti, tu, "băiatul" de băiat Videanu, cu marmura doldora în "bordurile" neuronale, că i-ai zis doamnei Firea, "domnule", mă interesează mai puţin! Mă interesează mai mult că ai furnizat emisiunii un material video, cu realizările tale urbanistice, din epoca mandatului de tristă amintire, pe care "domnul" Firea a avut amabilitatea să îl dea pe post. Ei bine, pe un fond muzical de o trivialitate sonoră relevantă, coloana de imagini a început să înşire "ctitoriile" primarului importat, pe caniculă, tocmai de pe Coasta de Azur a nesimţirii, acolo unde îl găsim, de regulă, vara (iarna, toamna şi primăvara)!

Căci, ce îmi fu dat să văd şi să aud? După ce s-au prezentat în film, nominal, străzi "reabilitate" în mandatul lui Videanu, un telespectator a avut amabilitatea şi indignarea să sune la redacţie (sau să trimită un SMS) şi să îl determine pe "domnul" Firea să exclame cu mirare: "Apropo de film, imaginile prezentate sub titlul «reabilitare Calea Călăraşi» erau filmate pe Calea Moşilor!". Am încremenit! M-am uitat fascinat la Videanu! Ce credeţi că a spus, imediat, ipochimenul? Iată: "Aşa este! Foarte bună observaţia! N-am vrut s-o spun eu, are perfectă dreptate, îîîîîîî, telespectatorul dumneavoastră! Aşa este! Este o eroare!".

Ce-ai zis, Videanule? "Aşa este"? Adică, tu minţeai, în direct, în faţa bucureştenilor, doar ca să-ţi prezinţi mai atractiv o nenorocită de "marfă", în care, oricum, nu crede nimeni? Cum, Videanule, ai avut tupeul să spui că "este o eroare"? Şi că nu ai vrut s-o spui tu? Adică, ştiai că acel clip este mincinos şi tu dădeai extemporal bucureştenilor, să vezi dacă îşi dau seama de porcăria pe care o instrumentai, pe ecran, la despărţirea de ei? Pe principiul "ce-i în mînă nu-i minciună, ce-i pe stradă să se vadă"! Adică, hoţul neprins e negustor cinstit? Dar prins?

O singură întrebare mai am! Videanule, ţi-a trecut vreodată prin mintea aia, "odihnită", că se poate minţi şi inteligent? Şi că minciuna poate fi credibilă, fără să se întindă între Calea Moşilor şi Calea Călăraşi?

×
Subiecte în articol: editorial