x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Americanii sunt convinşi: În 2050 Iisus revine pe pământ

Americanii sunt convinşi: În 2050 Iisus revine pe pământ

de Corina Andriuta    |    23 Iun 2010   •   00:00

Peste 40% din americani cred că Iisus Hristos se va întoarce pe Pământ în 2050. Acest aspect este reliefat de un sondaj efectuat în aprilie de către Pew Research Center for the People şi revista The Press and Smithsonian.



Conform ziarului britanic „The Daily Telegraph”, americanii sunt destul de optimişti privind viitorul lor. 71% dintre respondenţi consideră că până la jumătatea secolului va fi învins cancerul, iar protezele îşi vor îndeplini mult mai eficient funcţiile, în timp ce 81% cred că computerele vor vorbi precum oamenii.

Cu toate acestea există şi lucruri care îi neliniştesc pe americani. Mulţi dintre ei se tem de criza energetică şi de îcălzirea globală. De asemenea, 58%  dintre participanţii la studiu se tem de un nou război mondial, care ar putea începe în următorii 40 de ani, iar 53% se aşteaptă la un nou atac terorist asupra SUA cu folosirea armelor nucleare. Sondajul arată şi o scădere serioasă a stării de spirit optimist începând cu anul 1999. Dacă la acea dată 81% din respondenţi au afirmat că sunt optimişti privind viaţa lor şi viaţa familiei lor, în prezent numărul optimiştilor a scăzut la 64%, citează newsru.ru. Sondajul a fost efectuat prin telefon şi internet. La el au participat 1546 de americani adulţi.

Alte rezultate ale studiului:

31% dintre americani se aşteaptă ca planeta va fi lovită de un asteroid
61% dintre americani  sunt convinşi că în anul 2050 oamenii nu vor mai scrie scrisori
41% dintre americani consideră că Iisus Hristos se va întoarce pe pământ în următorii 40 de ani
În 2050, cred 89 % dintre americani,  preşedinte al SUA va fi ales o femeie

×
Subiecte în articol: lumea