x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Angelina Jolie se dezice de sărbătoarea Zilei Recunoştinţei

Angelina Jolie se dezice de sărbătoarea Zilei Recunoştinţei

25 Noi 2010   •   14:50
Angelina Jolie se dezice de sărbătoarea Zilei Recunoştinţei
Sursa foto: LASZLO BALOGH/REUTERS

Angelina Jolie urăşte Ziua Recunoştinţei, considerând că această sărbătoare tradiţională americană nu reprezintă altceva decât "celebrarea unor crime". Americanii celebrează astăzi Ziua Recunoştinţei, însă una dintre cele mai celebre familii din Statele Unite, cea a cuplului de actori Angelina Jolie - Brad Pitt, a hotărât să "boicoteze" această sărbătoare, informează PopEater.com, citat de Mediafax.

Un prieten al actriţei americane a declarat pentru PopEater.com că Angelina Jolie este "complet scârbită" de această sărbătoare americană, veche de câteva sute de ani. "Angelina Jolie urăşte această sărbătoare şi nu doreşte să participe la rescrierea istoriei, aşa cum o fac cei mai mulţi dintre americani. Nu e stilul ei să sărbătorească ceea ce coloniştii albi le-au făcut amerindienilor, nici dominaţia unei culturi asupra alteia. Cu siguranţă nu doreşte să-i înveţe pe copiii din familia ei multirasială cum să sărbătorească istoria unor crime", a declarat un apropiat al actriţei americane.

Angelina Jolie se află în această perioadă în Europa, unde îşi face debutul de regizoare, filmând un lungmetraj despre o femeie bosniacă şi un bărbat sârb care se îndrăgostesc în timpul războiului din Bosnia. Actriţa americană, sensibilă faţă de evenimentele ce cauzează de drame şi suferinţă în lume, filmează acest proiect în limbile engleză, sârbă şi bosniacă. "Angelina a devenit atât de scârbită de Thanksgiving, încât s-a asigurat ca familia ei să nu se afle în America în acest an", a declarat un alt prieten al actriţei.

Deşi partenerul ei de viaţă, Brad Pitt, a declarat într-un interviu recent: "Vom găti un curcan pe undeva", actorul american are şanse mici să îşi realizeze acest plan. "Dacă Brad vrea să mănânce curcan, atunci va trebui să îl gătească singur. Pentru Angelina, ziua de joi va fi o zi ca oricare alta", a declarat o sursă din anturajul cuplului.

Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei) este o sărbătoare anuală, celebrată în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite şi Canada). Această sărbătoare a fost preluată de la primii colonişti sosiţi în Lumea Nouă, care au sărbătorit în 1621, în colonia Plymouth din Massachusetts, recolta miraculoasă obţinută în condiţii climatice dure. Indienii Wampanoag i-au ajutat pe aceşti colnişti să cultive pământul şi să pescuiască, salvându-i de la înfometare. În decembrie 1941, Congresul american a adoptat o rezoluţie prin care cea de-a patra zi de joi din luna noiembrie a devenit oficial o sărbătoare naţională în Statele Unite ale Americii.

×