x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anteniştii de la NewsFm

Anteniştii de la NewsFm

de Oana-Maria Baltoc    |    01 Mai 2008   •   00:00

Alessandra Stoicescu, Mircea Badea, Vlad Petreanu, Andreea Berecleanu şi Dan Capatos sînt oameni de televiziune cu extensie profesională în radio News FM.  Mereu pe fază, cu replica pe buze, puşi pe şotii... aşa i-am surprins noi la şedinţa foto



Alessandra Stoicescu, Mircea Badea, Vlad Petreanu, Andreea Berecleanu şi Dan Capatos sînt oameni de televiziune cu extensie profesională în radio News FM.  Mereu pe fază, cu replica pe buze, puşi pe şotii... aşa i-am surprins noi la şedinţa foto. O echipă care aduce aminte de gaşca din sitcomul "News Radio", unde buna dispoziţie e cuvînt de ordine. Multă distracţie, bineînţeles, pe lîngă şi mai multă muncă. Pentru că radioul nu este o joacă, ci un job pe care îl fac cu plăcere, după cum mărturiseşte Andreea Berecleanu: "La început am crezut că va fi doar un hobby, dar s-a transformat în pasiune. Nici nu are cum să fie altfel. Este un job serios, pentru care trebuie să fiu mereu foarte bine documentată. Oricum, trecerea de la televiziune la radio a fost mai uşoară decît ar fi fost în sens invers".


DIVIZIUNEA MUNCII. Bereclea­nu face echipă la radio cu păcătosul co­leg Capatos, la cîrma emisiunii "All Exclusive", difuzată sîmbătă şi duminică, de la ora 11:00. Au ajuns să lucreze împreună la iniţiativa An­dreei: "Ne înţe­le­gem foar­te bi­ne, glumim ori de cîte ori ieşim la ma­să şi ne amu­zăm pe di­verse te­me, aşa în­cît am propus să facem acest pro­iect". Emisiunea abordează su­biecte mondene, însă informaţiile care vor fi pre­zentate pe viitor vor veni mai mult dinspre showbiz-ul internaţional: "Ne-am dat seama că su­biectele mondene din România, dar şi personajele sînt mereu aceleaşi. Există o mare diferenţă, calitativ, între ştirile internaţionale şi cele de la noi, aşa că am risca să coborîm nivelul dacă am continua în acest mod". Capatos, partenerul de emisiune al Andreei, este un gentleman desăvîrşit. Aprobă orice spune colega şi aruncă un compliment care stîrneşte amuzamentul tuturor: "Las femeia să vorbească. Ea e cu inteligenţa, eu cu frumuseţea". 


LA SUBIECT. Şi Sandra Stoicescu s-a acomodat rapid în noua ipostază, de om de radio. Face News First de luni pînă vineri, de la 14:00, unde comentează cele mai recente ştiri ale zilei alături de ascultători şi de cei implicaţi direct în evenimente. A avut ceva emo­ţii înainte de prima intrare în emisie, dar a fost plăcut surprinsă de faptul că ascul­tătorii sînt foarte bine informaţi în legătură cu ceea ce se discută în emisiune. "Nu sînt deloc pe lîngă subiect. Au păreri foarte pertinente asupra temelor de discuţie."

 

ADELIN, ASCULTĂTOR. "Traficanţii" (luni-vineri, ora 18:00), emisiunea lui Mircea Badea, veşnicul indignat de realitatea gri din România, este un fel de revistă a presei rutiere. Interactivă, cu intervenţii ale ascultătorilor blocaţi în traficul din Capitală. Uneori, cei care staţionează în diverse puncte ale oraşului sînt chiar unii dintre colegii lui Badea. Care pun mîna pe telefon şi îşi varsă amarul în emisiunea de la News FM, contribuind astfel şi la creşterea audienţei. Adelin Petrişor se numără, de exemplu, printre ascultătorii lui Mircea. Răpus de o pîrdalnică de gripă, blogger-ul de la News FM, Vlad Petreanu, a fost singurul care nu a răspuns prezent la apelul nostru. Aşa că nu ne rămîne decît să-i urmărim emisiunea Blog FM, de luni pînă vineri, de la 16:30, pentru a fi pe fază în cazul în care îl va avea invitat pe Marian Vanghelie, proaspăt posesor de pagină personală pe internet.

×
Subiecte în articol: cover story