x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arheologii au descoperit ruinele unei case din vremea lui Isus Cristos, la Nazaret

Arheologii au descoperit ruinele unei case din vremea lui Isus Cristos, la Nazaret

22 Dec 2009   •   00:00

Cu câteva zile înaintea Crăciunului, arheologii israelieni au făcut o descoperire istorică în Nazaret: ruinele unei case din secolul I d.H, perioada istorică în care a trăit Isus Hristos.

Descoperirea, făcută în apropierea Bisericii Bunei Vestiri din Nazaret, poate oferi, în premieră, informaţii despre viaţa comunităţii evreieşti din acea perioada şi despre mediul social în care a copilărit Isus.

Arheologii apreciează descoperirea ca fiind tipică acelor vremuri, Nazaret fiind menţionat de câteva surse istorice ca un mic sătuc evreiesc.
Clădirea, mică şi modestă, are patru camere, o grădină, un rezervor de apă şi un loc de refugiu care putea adăposti şase persoane în timpul invaziilor romane din regiune.

Analizând şi informaţii provenite din descoperirile anterioare, istoricii apreciează că în acea perioadă Nazaretul aduna o comunitate de aproximativ 50 de case răspândite pe o arie de 1,6 hectare. Tehnica utilizată în construcţii, lut şi chirpici, spune că standardele de viaţa nu erau foarte ridicate.

Specialiştii apreciează că explorarea arheologică în această areal nu va putea fi continuată, din cauza spaţiului limitat  de dezvoltare a oraşului şi a desităţii mari a populaţiei.

Faptul că descoperirea a fost făcută cu numai câteva zile înainte de Crăciun este considerat de reprezentanţii bisericii un semn divin. "Să găsim asta acum, în această perioadă a Crăciunului este foarte interesant. Este un cadou pentru Nazaret", a spus părintele Jack Karam de la biserica Bunei Vestiri din Nazaret.

×
Subiecte în articol: lumea