x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arta contemporană în Europa

Arta contemporană în Europa

21 Iun 2008   •   00:00
Arta contemporană în Europa

Peste 50 de tineri artişti şi-au dat întîlnire în oraşul francez Reims pentru a-şi expune operele în cadrul manifestării “Arta contemporană în Europa”

Peste 50 de tineri artişti şi-au dat întîlnire în oraşul francez Reims pentru a-şi expune operele în cadrul manifestării “Arta contemporană în Europa”. Lucrarea de faţă îi aparţine artistului spaniol Enrique Marty, fiind găzduită de prestigioasele crame Champagne Pommery din Reims. Expoziţia va fi deschisă publicului pînă la sfîrşitul acestui an.

 
20 IUNIE: Cea mai fericită  zi din an
Un academician din Ţara Galilor spune că 20 iunie este cea mai fericită zi din an, informează Ananova. Cliff Arnall a găsit ecua­ţia magică “O + (N x S) + Cpm/T + He”, unde O reprezintă perioada pe care o petreci în aer liber, N este natura, S este socializarea cu prietenii şi vecinii, Cmp reprezintă memoriile pozitive din timpul copilăriei, T este temperatura, iar He reprezintă ceea ce aşteptăm noi de la o vacanţă. În urma calculelor, academicianul a descoperit că cea mai fericită zi din an este 20 iunie. Totuşi, unii sus­ţin că Arnall a “sărit” nişte factori care ar fi putut influenţa re­zul­ta­tul final. Cum ar fi creş­te­rea in­fla­ţiei şi lipsa ţărilor din Regatul Unit de la CE 2008.

 
PASAGER NEINVITAT: Decolare amînată din cauza unui sconcs
Un pasager neinvitat a creat o situaţie urît mirositoare într-un avion de pe aeroportul din Miami, al cărui zbor spre Bogota, Columbia, a trebuit să fie amînat. Şi nu vorbim aici de vreun călător clandestin şi cu probleme intestinale pe deasupra, ci de un... sconcs. Aces­ta s-a ascuns în compartimentul de bagaje şi la un moment dat, cînd angajaţii aeroportului au în­cercat să-l scoată, a eliberat celebra sa duhoare. Două ore au trecut pînă cînd călătorii, evacuaţi din cauza mirosului, s-au reîntors la locurile lor pentru a putea decola spre destinaţie.

 
RECORD: Nu s-a tuns sau ras de 10 ani
Un australian susţine că nu s-a mai tuns şi nu s-a mai ras de peste un deceniu. Phil Moore a devenit o adevărată atracţie în oraşul în care trăieşte, Elmhurst, Victoria, el avînd un păr extrem de lung şi o barbă pe măsură, informează site-ul Ananova. Cel mai înfocat fan al bărbatului în vîrstă de 42 de ani este chiar fiul său, care încearcă să-l copieze, deocamdată doar în cazul tunsului.

 
RUSIA:Monument dedicat clismei
Un monument dedicat clismei a fost dezvelit la o staţiune balneară din oraşul Jeleznovodsk, sudul Ru­siei, informează site-ul me­tro.co. uk. Monumentul din bronz, care reprezintă o pompă pentru clismă ţinută de trei îngeri, cîntăreşte 362 kilograme, fiind dezvelit în cadrul unei ceremonii desfăşurate la centrul de tratament Maşuk-Avka. “Nu este kitsch şi nici obscenitate, ci o operă de artă. Clisma este simbolul regiunii noastre”, a declarat Aleksandr Karacenko, directorul centrului. Regiunea Munţilor Caucazieni este recunoscută pentru nume­roasele sale staţiuni balneare, unde clismele cu apă minerală sînt folosite ca tratament împotriva bolilor digestive şi a altor probleme de sănătate.

×
Subiecte în articol: magazin