x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Atenţie cad faleze, pe litoral

Atenţie cad faleze, pe litoral

de Nicoleta Craciun    |    17 Ian 2008   •   00:00

15:59 • Mai multe faleze de pe litoralul românesc al Mării Negre sunt în pericol de prăbuşire, din cauza accentuării alunecărilor de teren, după topirea zăpezii din ultimele zile.

Mai multe faleze de pe litoralul românesc al Mării Negre sunt în pericol de prăbuşire, din cauza accentuării alunecărilor de teren, după topirea zăpezii din ultimele zile.

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), Cătălin Anton, a declarat pentru ROMPRES că, atât precipitaţiile abundente din ultima perioadă cât şi furtunile produse în această iarna, au reactivat procesul de prăbuşire a falezelor litorale, în special acolo unde nu s-a realizat consolidarea acestora, astfel că, în prezent, pe litoral, sunt peste 20 de zone în pericol iminent de prăbuşire.

“Este vorba de mai multe segmente de faleză din Constanţa, Eforie Nord şi Eforie Sud, Costineşti, Olimp şi 2 Mai, zone pe care le vom semnaliza corespunzător în zilele următoare pentru a atrage atenţia persoanelor care fac plimbari de agrement pe malul marii asupra pericolului de prabuşire la care se expun”, a spus Cătălin Anton.

 

Purtătorul de cuvânt al DADL a precizat că în primavara acestui an vor începe lucrările de refacere a falezelor litorale în zonele cele mai expuse alunecarilor de teren şi eroziunii solului, la Constanţa, Eforie, Costineşti şi Tuzla, valoarea totală a acestor lucrări, finanţate de la bugetul de stat, fiind de aproximativ 49 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: magazin