x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Aur dentar, furat de angajaţii unui crematoriu

Aur dentar, furat de angajaţii unui crematoriu

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00

Şase foşti angajaţi al unui crematoriu din Nuremberg au fost găsiţi vinovaţi de o instanţă din Germania pentru că, ani de zile, au furat aurul dentar rămas după incinerarea persoanelor, membrii grupului fiind acuzaţi de tulburarea liniştii celor morţi.

Bărbaţii, cu vărstele cuprinse intre 29 şi 54 de ani, au colectat şi văndut aurul rămas după incinerare, făcănd un profit de 135.000 de euro, după ce au văndut metalului preţios bijutierilor. Bărbaţii au fost acuzaţi de furt şi de tulburarea liniştii morţilor in timp ce lucrau in crematoriul din Nuremberg.

Judecătorul Matthias Held i-a condamnat pe cei şase la inchisoare intre 9 şi 20 de luni şi la plătirea unei amenzi totale de 35.000 de euro, insă pedepsele au fost suspendate pentru că aceştia nu mai aveau antecedente penale. In timpul procesului, şefii companiei de pompe funebre şi ai crematoriului au mărturisit că ei credeau că aurul s-a topit sau s-a evaporat in timpul procesului de incinerare. Insă dacă ar fi ştiut că acesta rămăne după incinerare şi ei l-ar fi străns şi văndut, iar banii obţinuţi i-ar fi investit in intreţinerea incineratorului.

×
Subiecte în articol: magazin