x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Axl Rose a intentat proces unei companii producătoare de jocuri pentru PC (Video)

Axl Rose a intentat proces unei companii producătoare de jocuri pentru PC (Video)

24 Noi 2010   •   12:58
Axl Rose a intentat proces unei companii producătoare de jocuri pentru PC (Video)

Axl Rose dă în judecată compania producătoare de jocuri pentru calculator Activison Blizzard pentru că aceasta a inclus imaginea fostului chitarist Guns'n'Roses, Slash, în jocul "Guitar Hero III". Cântăreţul a cerut daune în valoare de 20 de milioane de dolari, deoarece compania a utilizat imaginea lui Slash în piesa "Welcome to the Jungle" fără acordul lui. Solistul Guns'n'Roses spune că Activision a încălcat o înţelegere legală potrivit căreia imaginea lui Slash să nu apară în "Guitar Hero III". 

Plângerea, depusă de firma de avocatura Miller Barindess în numele lui Axl, pretinde că Activision a promis să nu facă nici o referire la Slash sau la trupa acestuia, Velvet Revolver, în joc. La lansare însă, s-a observat că pe coperta DVD-ului apărea imaginea computerizată a lui Slash, el având un rol important în joc. "Activision a înţeles valoarea pe care trupa Guns'n'Roses şi melodia "Welcome to the Jungle" o pot adăuga acetui joc şi au decis să aranjeze lucrurile de aşa natură încât să îşi ascundă adevăratele intenţii, atât de a-i include pe Slash şi trupa sa în joc, cât şi de a promova producţia prin consolidarea relaţiei pe care Slash şi Guns'n'Roses au avut-o în trecut", au declarat reprezentanţii firmei, citaţi de contactmusic.com.

Procesul se bazează pe faptul că Activision l-a minţit pe Axl Rose atunci când acesta le-a interzis să utilizeze această imagine şi melodia trupei, spunându-i că acestea vor fi utilizate doar în scopul unei prezentări comerciale a jocului. Compania Activision nu s făcut nici o declaraţie privind acest incident.(foto: Que.es)

 

×