x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bach revine

Bach revine

de Alex Revenco    |    28 Apr 2006   •   00:00
Bach revine
MUZICA
Dupa ani de zile de pauza, solistul de la Skid Row scoate un nou album la toamna

Intre 1986 si 1996, Skid Row a fost un grup de referinta al hard rockului melodios, iar Sebastian Bach (Bierk pe numele adevarat) vocalistul carismatic care capta atentia tuturor. Toate bune si frumoase pana cand Bach a ajuns la concluzia (impartasita si de altii inaintea lui) ca singur poate face mai mult decat cu trupa. Ceea ce nu s-a intamplat, anii care au urmat fiind plini de incercari de tot felul (cinematografie, muzica de film) si incidente (droguri, condamnat la 3 ani cu suspendare). In 2001 reuseste sa revina cu albumul "Last Hard Men" inregistrat cu Jimmy Chamberlin (Smashing Pumpkins) si Jimmy Flemion (Frogs), un trio care promitea… daca ar fi rezistat. Au urmat alte probleme cu autoritatile (prins cu 5 grame de marijuana), dupa care, in 2003, este anuntat ca favorit pentru postul de solist vocal in viitoarea trupa a lui Slash, fost in Guns n’ Roses. Dar pana la urma, pentru Velvet Revolver Slash il va prefera pe Scott Weiland (Stone Temple Pilots), chiar daca acesta era mai "rau" decat Bach in problema dependentei de droguri. Desi dezamagit ca a pierdut "duelul" cu Weiland, Bach isi face o noua trupa cu chitaristii Johnny Chromatic si Mike "Metal" Chlasciak (Halford), basistul Steve Di Giorgio (Testament) si tobosarul Bobby Jarzombek (Halford). Impreuna ei inregistreaza un nou album, intitulat "Angel Down", ce urmeaza sa apara in septembrie, la Sony / BMG.

DISCURI PENTRU PLAYER
Trooper
GLORIA. Tribut pentru Iris. Coiot, Balaurul, Popa, Oscar si John formeaza Trooper si merita respect pentru gestul lor: un EP cu 7 piese dedicate grupului de legenda al rockului din Romania. Este vorba despre Iris (compozitie Ochescu/ Minculescu), Pamantu-l cuprind (Ilie/ Ilie), Tu, doar tu (Dumitrescu/ Minculescu), In calea norilor (Ilie/ Ilie), Vino iar (Borobeica/ Minculescu), Valuri (Ilie/ Minculescu), Speranta (Ilie/Minculescu). In showbiz-ul autohton, fara o ierarhie a valorilor reale, demersuri de acest gen sunt foarte rare.


Directia 5
AMBIENTAL. Un album surprinzator, oferit de Marian Ionescu & Co iubitorilor de muzica, cu ocazia Sarbatorilor de Pasti. Muzica instrumentala (Cristi Enache somer de lux), de relaxare, armonioasa, pretioasa si pretentioasa. Directia 5 este acompaniata de Orchestra Radio (dirijor Ionel Tudor) si o serie de instrumentisti ca Alex Dutulescu - violoncel, Laur Moise - trompeta, Andrei Tudor - pian si altii.


DJ Ravin
SIDDHARTA III. Dupa primele doua volume, Ravin ofera amatorilor de gen o noua compilatie "care fascineaza si inspira deopotriva. In colaborare cu multi si diversi artisti (Thievery Corporation, James Bright, Laidback, The Real Tuesday Weld, Arkin Allen, Big Bud, Zero 7, Nickodemus, Mikael Delta, Sultan etc) Ravin realizeaza mixuri inspirate ce demonstreaza ca nu degeaba are 20 de ani de experienta in domeniu. Cateva dintre titluri: Go Easy, Alkher Illa Doffor/Ad Izayanugass, You’re Gonna Love, Beautiful Day, You And I, Hanging.


DJ Sam Popat
BUDDHA BAR vol. VIII. Dintr-o serie de imens succes comercial, a aparut al optulea volum coordonat de Sam Popat, DJ rezident la Buddha Bar Paris inca de la infiintarea sa. Acest dublu CD include titluri ca "White" de Naomi, "Lost in Reflection" de Pompon Finkelstein, si "I Feel You" de binecunoscutul Schiller. Nascut in Madagascar din parinti indieni, DJ Sam Popat si-a creat propriul stil muzical, un amestec de tribal house si fusion, iar prin Buddha Bar 8 - Paris si New York - Sam demonstreaza de ce e unul dintre cei mai mari DJ din generatia sa.


×