x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barack Obama, acuzat de un fost preşedinte iranian că îl imită pe George W. Bush

Barack Obama, acuzat de un fost preşedinte iranian că îl imită pe George W. Bush

09 Dec 2008   •   00:00

Fostul preşedinte iranian Akbar Hashemi Rafsandjani l-a acuzat marţi pe preşedintele american ales Barack Obama că se aseamănă cu George W. Bush în privinţa programului nuclear al Teheranului, relatează AFP.



"Nu mă aştept ca cineva care se consideră ca fiind de origine africană (...) să reitereze declaraţiile lui Bush" a declarat fostul preşedinte cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

Barack Obama a pledat, într-un interviu difuzat duminică, pentru "o diplomaţie dură, dar directă cu Iranul", promiţând "o serie de morcovi şi bastoane", acestei ţări cu care Statele Unite nu a mai întreţinut relaţii diplomatice din 1980.

"Un sfat pentru Barack Obama, nu vrem stimulentele voastre. Iar pedepsele voastre nu ne vor opri", a declarat fostul preşedinte, a cărui influenţă politică este foarte mare în Iran.

"Ar fi mai bine să fiţi înţelegători şi să nu privaţi Iranul de drepturile sale", a adăugat Hashemi, care conduce atât Consiliul de Discernământ, cât şi Adunarea Experţilor, o instituţie însărcinată cu monitorizarea activităţii liderului suprem.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Hassan Ghashghavi, avertizase că "politica morcovului şi a bastonului" este "fără utilitate", "inacceptabilă şi sortită eşecului".
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea