x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Box thailandez cu cei mai veninoşi şerpi din lume! Te bagi?

Box thailandez cu cei mai veninoşi şerpi din lume! Te bagi?

17 Dec 2009   •   00:00
Box thailandez cu cei mai veninoşi şerpi din lume! Te bagi?

Pentru a atrage turiştii, thailandezii au născocit o distracţie care sfidează moartea: boxul cu unii dintre cei mai veninoşi şerpi care există: cobrele regale!



Cu mişcări ca în ringul de box, jucătorii stârnesc cobrele regale, cărora nu li se scot dinţii. Fiecare rundă durează trei minute, iar pentru om "victoria" înseamnă să scape nemuşcat. "Meciurile" se desfăşoară într-un sat thailandez, unde luptele cu şerpi au o veche tradiţie, scrie cotidianul britanic The Telegraph.



Localnicii sunt foarte mândri de această îndeletnicire cu toate că sunt nevoiţi să "scape" de alte orătănii din ogradă pentru a nu fi omorâte de şerpi. Şi pentru că nu există farmacii în imediata vecinătate, singurul tratament împotriva muşcăturilor este cel preparat din frunze zdrobite şi suc de lămâie. Anul trecut, trei săteni şi-au pierdut viaţa în urma muşcăturilor aplicate de cobre în astfel de meciuri.

Una dintre regulile acestor meciuri este că persoanele doritoare de astfel de senzaţii nu au voie să folosească arme sau alte unelte cu care să lovească şarpele.

Veninul cobrelor veninoase paralizează sistemul nervos al victimei, care, în aproximativ 15 minute îşi va găsi sfârşitul. 

×
Subiecte în articol: lumea