x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Brad Pitt face un film despre povestea minerilor chilieni

Brad Pitt face un film despre povestea minerilor chilieni

15 Noi 2010   •   12:20
Brad Pitt face un film despre povestea minerilor chilieni

Brad Pitt afirmă că este nerăbdător să pună mâna pe drepturile de ecranizare ale acestei poveşti, relatează contactmusic.com. Oficialii comaniei de producţie sunt acum în negocieri cu reprezentanţii minerilor, încercând să primească acordul acestora pentru o viitoare peliculă.

Actorul va trebui însă să mai aştepte cel puţin o vreme,  deoarece cei 33 de mineri trebuie mai întâi să înfiinţeze o societate anonimă care să administreze fondurile obţinute din comercializarea drepturilor de autor asupra dramei prin care au trecut. Această poveste a inspirat mai mulţi actori şi regizori. Actorul de origine spaniolă Javier Bardem ca juca un rol într-un lung-metraj bazat pe aceast eveniment, iar Regizorul Rodrigo Ortuzar a anunţat recent că va turna o peliculă inspirată din acest subiect, intitulată "Los 33".

Minerii au fost salvaţi la 69 de zile după ce zona în care se aflau s-a prăbuşit., într-o mină din San José, aflată la o distanţă de 800 de kilometri în nordul capitalei Santiago de Chile. După mai bine de două luni petrecute în captivitate, toţi cei 33 de mineri au scăpat cu viaţă pe data de 10 octombrie, după o operaţiune de salvare care a durat 24 de ore. În ciuda mediului plin de praf, doar unul dintre bărbaţi a semnalat probleme la plămâni.

 

×