x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bucureştenii au la dispoziţie doar 4 spaţii pentru picnic şi grătare. Vezi unde sunt

Bucureştenii au la dispoziţie doar 4 spaţii pentru picnic şi grătare. Vezi unde sunt

de Mediafax    |    28 Apr 2012   •   09:57
Bucureştenii au la dispoziţie doar 4 spaţii pentru picnic şi grătare. Vezi unde sunt

Primaria Capitalei a amenajat un spatiu special pentru picnic la Palatul Mogosoaia, unde se gasesc gratare si saci menajeri pentru colectarea deseurilor. Proiectul a fost realizat anul trecut. Municipalitatea a identificat si alte spatii, care urmeaza sa fie amenajate.

Reprezentantii Primariei Sectorului 1 au precizat ca in aceasta arie administrativ-teritoriala "nu exista zone in care sa poata fi amenajate, pentru cetateni, spatii destinate picnicurilor".

Reprezentantii Administratiei Domeniului Public (ADP) din sectorul 2 spun ca au fost identificate cinci zone unde au inceput sa fie amenajate spatii unde cetatenii vor putea iesi la un picnic. In prezent, din cele cinci, doar in parcul Sfantul Pantelimon este functional un spatiu pentru picnic. Celelalte patru, in curs de amenajare, vor fi in parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Morarilor si Dobroesti.

Si reprezentantii autoritatii locale a sectorului 4 spun ca au amenajat "inca din vara lui 2009", in Parcul Lumea Copiilor, "o zona pentru barbeque" cu 70 de gratare. Langa gratare sunt foisoare de lemn in care se poate servi masa, curatenia in zona fiind asigurata de ADP Sector 4. Pentru accesul in aceasta zona a parcului, cetatenii trebuie sa prezinte un act de identitate, potrivit reprezentantilor primariei de sector.

In sectorul 5 nu este amenajata nicio zona unde cetatenii sa poata iesi la picnic, spun reprezentantii Primariei Sectorului 5.

Primaria sectorului 6, in schimb, a amplasat inca de la inceputul lunii aprilie, intre Parcul Crangasi si Lacul Morii, cinci gratare pentru bucurestenii dornici sa-si petreaca timpul in aer liber, la picnic. Ulterior, numarul gratarelor a fost marit la sapte.

Tot in sectorul 6, un alt spatiu destinat picnicului este in curs de amenajare in cartierul ANL "Constantin Brancusi", aici urmand sa functioneze sase gratare, spun cei de la primarie.

In ambele zone pentru picnic din sectorul 6 vor fi amplasate si toalete ecologice, iar politistii locali vor supraveghea locurile unde se afla gratarele, au precizat reprezentantii autoritatii locale de sector.

Legea privind desfasurarea activitatilor de picnic, care a intrat in vigoare in 30 martie, reglementeaza activitatile de picnic desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, avand ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

Actul normativ stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate.

Picnicul este definit in lege drept "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".

Aproape 45 la suta dintre romanii din mediul urban au mers la picnic de cel putin zece ori in ultimul an, aceasta fiind una din principalele modalitati de petrecere a timpului liber, alaturi de iesirile in parc, la concerte, spectacole si piese de teatru, arata un studiu Daedalus Millward Brown.

×
Subiecte în articol: spatii picnic gratar bucuresti