x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bursele internaţionale, în creştere după ce SUA au anunţat că vor susţine industria auto

Bursele internaţionale, în creştere după ce SUA au anunţat că vor susţine industria auto

10 Dec 2008   •   00:00
Bursele internaţionale, în creştere după ce SUA au anunţat că vor susţine industria auto

Bursa din Tokio a închis şedinţa de tranzacţionare de astăzi în creştere netă de 3,15%, ca urmare a optimismului investitorilor în ceea ce priveşte planul de susţinere a industriei auto din Statele Unite.



La închidere, indicele Nikkei 225 a câştigat 264,37 de puncte, adică 3,15 procente. Indicele Topix al tuturor titlurilor din primul tablou a acumulat 2,03%. Nikkei a beneficiat de pe urma susţinerii titlurilor din domeniul construcţiilor şi producţiei de automobile, încurajate de perspectiva unui acord între Congres şi Casa Albă privind un plan de salvare a industriei constructoare de maşini din Statele Unite. Creşteri şi la Hong Kong, unde bursa a deschis în creştere cu 1,3% susţinută de titlurile bancare şi petroliere, în ciuda scăderii de pe Wall Street din ajun.
Bursa de la Paris a deschis, de asemenea, în creştere cu 0,26%, indicele CAC 40 câştigând 0,26%, adică 3.306,35 puncte după două zile consecutive de progres. Piaţa de capital belgiană este şi ea în creştere, bursa de la Frankfurt acumulând 0,66% de la primele tranzacţii. Pe de altă parte, bursa de la Londra a deschis în scădere uşoară de 0,35%, indicele Footsie-100 acumulând 15,51 puncte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea