x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bush a recunoscut pentru prima oară că economia SUA se află în recesiune

Bush a recunoscut pentru prima oară că economia SUA se află în recesiune

05 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele american George Bush a recunoscut vineri, pentru prima oară, că economia Statelor Unite se află în recesiune, în urma datelor negative privind şomajul, şi a cerut Congresului să sprijine producătorii auto care au şanse de supravieţuire.



Departamentul Muncii a anunţat că angajatorii au desfiinţat, în noiembrie, 533.000 de posturi, acesta fiind cel mai grav declin al pieţei din ultimii 34 de ani.

"Datele privind forţa de muncă publicate astăzi (vineri n.r.) arată că economia se află în recesiune", a spus Bush.

El a arătat totuşi că există unele semne încurajatoare pe pieţele de creditare, iar autorităţile iau măsuri pentru stabilizarea pieţelor şi îmbunătăţirea accesului la finanţare.

Pe de altă parte, liderii marilor producători auto şi-au susţinut cauza, în Congres, pentru a doua zi consecutiv, în vederea obţinerii unor împrumuturi şi linii de creditare de până la 34 de miliarde de dolari, pentru a face faţă crizei.

"Sunt îngrijorat în privinţa viabilităţii producătorilor de automobile, dar şi a banilor contribuabililor furnizaţi unor companii care ar putea să nu supravieţuiască", a spus Bush.

Preşedintele a cerut Congresului să aprobe furnizarea unor împrumuturi de 25 de miliarde de dolari companiilor auto, dar numai acelora care au şanse de supravieţuire.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea