x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun C.E. 2008 / Traian Băsescu, oracol de Cotroceni

C.E. 2008 / Traian Băsescu, oracol de Cotroceni

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Mai 2008   •   00:00
C.E. 2008 / Traian Băsescu, oracol de Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu crede că România va bate Franţa cu 1-0, în meciul din grupele Campionatului European de fotbal, iar partidele cu Italia şi Olanda se vor încheia la egalitate.

Preşedintele Traian Băsescu crede că România va bate Franţa cu 1-0, în meciul din grupele Campionatului European de fotbal, iar partidele cu Italia şi Olanda se vor încheia la egalitate.

SUPORTER. Prezent miercuri la inaugurarea Complexului Olimpic de la Izvorani, şeful statului a făcut cîteva pronosticuri privind evenimentul sportiv care începe pe 7 iunie, Campionatul European de fotbal, declarîndu-se încrezător în şansele echipei naţionale a României. Băsescu a spus că România va cîştiga în faţa Franţei cu 1-0 şi va trece de grupe, chiar dacă el crede că partidele cu selecţionatele Italiei şi Olandei se vor încheia la egalitate. Naţionala României face parte din Grupa C a Campionatului European, unde va disputa meciuri împotriva Franţei (9 iunie), Italiei (13 iunie) şi Olandei (17 iunie). CE începe pe 7 iunie şi este organizat de Austria şi Elveţia.


POZIŢIE. Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, marţi, preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, că România va rămîne în afara deciziilor politice referitoare la Jocurile Olimpice, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului l-a primit la Palatul Cotroceni pe Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, în cadrul vizitei pe care acesta o efectuează în România pentru a participa la festivitatea de inaugurare a Complexului Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani. La întîlnire a participat şi Patrick J. Hickey, preşedintele Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali şi-au exprimat încrederea în buna desfăşurare şi succesul Jocurilor Olimpice de Vară de la Beijing. Şeful statului a menţionat că România va rămîne în afara deciziilor politice referitoare la Jocurile Olimpice, se arată într-un comunicat dat de către Preşedinţie. În context, Jacques Rogge a subliniat faptul că rezultatele României de la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 au dovedit capacitatea sistemului sportiv românesc. Totodată, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat încrederea în succesul Festivalului Olimpic al Tineretului European, care s-ar putea organiza în România în 2013, dacă ţara noastră va îndeplini criteriile de infrastructură sportivă necesare. Şeful statului a evidenţiat de asemenea importanţa realizării Complexului Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, accentuînd faptul că este o investiţie remarcabilă pentru dezvoltarea sportului românesc.

 

×
Subiecte în articol: magazin