x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cafea contaminată pentru comisarii europeni

Cafea contaminată pentru comisarii europeni

04 Dec 2008   •   00:00
Cafea contaminată pentru comisarii europeni

Cafeaua servită la birourile comisarilor europeni avea un gust ciudat, deşi automatele costaseră 6.000 de euro bucata. Aceasta l-a convins pe un funcţionar să trimită cafeaua la analize în Austria. Şi nu mică i-a fost surpriza să constate că în fiecare ceaşcă se depăşea nivelul de nichel admis de 175 de ori şi doza de plumb era cu 16 procente peste limita de siguranţă.



Acum întreaga colecţie de maşini de cafea Cimbali, în valoare de 120.000 de euro a fost eliminată, în vreme ce compania italiană îşi face propriile teste. Testele comandate de Alexander Just au fost şocante, după cum arăta acesta în scrisoarea pe care a trimis-comisiei de infrastructură şi logistică, scrie The Times. Acum printre funcţionarii europeni a fost trimisă o atenţionare medicală, în care li se explică simptomele în cazul dozelor mari de nichel- cele mai obişnuite sunt probleme ale pielii şi probleme gastro-intestinale. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a apărat decizia de a achiziţiona automatele de cafea, care au fost instalate inclusiv în biroul lui José Manuel Barroso.
"Câţi miniştri ştiţi care stau la coadă la cafenea şi puteţi spune că este o folosire judicioasă a timpului lor? Comisarul nu stă toată ziua să bea cafea, este servită vizitatorilor", explica oficialul european.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea