x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Calcio Fiorentino

Calcio Fiorentino

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vasilescu    |    27 Iun 2008   •   00:00
Calcio Fiorentino

Cam aşa arăta fotbalul în Italia prin secolul al XVI-lea. Pentru a rememora acele vremuri, în fiecare an, în cea de-a treia săptămînă din iunie se joacă finala Calcio Fiorentino. Se confruntă în trei meciuri echipele Santa Maria Novella or Rossi şi Santa Croce or Azzurri. De data aceasta, "roşiii" au fost declaraţi cîştigători. Primele reguli ale acestui joc, denumit "Calcio Fiorentino", au fost publicate în 1580 de Giovanni de’ Bardi. După o întrerupere de 200 de ani, jocul a fost reluat în 1930.Cam aşa arăta fotbalul în Italia prin secolul al XVI-lea. Pentru a rememora acele vremuri, în fiecare an, în cea de-a treia săptămînă din iunie se joacă finala Calcio Fiorentino. Se confruntă în trei meciuri echipele Santa Maria Novella or Rossi şi Santa Croce or Azzurri. De data aceasta, "roşiii" au fost declaraţi cîştigători. Primele reguli ale acestui joc, denumit "Calcio Fiorentino", au fost publicate în 1580 de Giovanni de’ Bardi. După o întrerupere de 200 de ani, jocul a fost reluat în 1930.

LICITAŢIE - Patul lui Yao Ming, la vînzare
Patul gigantic în care baschetbalistul chinez Yao Ming va dormi în satul olimpic va fi scos
la licitaţie după Jocurile Olimpice, relatează Rompres. Patul, lung de 2,31 m, este unul dintre cele peste 200 de milioane de obiecte şi suveniruri care vor fi vîndute cu acest prilej. Potrivit organizatorilor, suma obiectelor licitate ar putea depăşi 90 de milioane de euro. Printre obiectele propuse figurează piese de mobilier din satul olimpic, precum şi echipamente sportive sau diverse aparate electronice.

BRAZILIA - Porumbeii, traficanţi de droguri
Autorităţile braziliene au observat în ultima vreme o creştere alarmantă a cantităţii de droguri şi a numărului telefoanelor mobile găsite în celulele condamnaţilor de la închisoarea din Marilia (statul Sao Paulo). Deşi măsurile de securitate s-au înăsprit, nu s-a constatat nici o îmbunătăţire a situaţiei. Dimpotrivă. Spre surprinderea tuturor, vinovaţii pentru situaţia creată nu erau rudele sau prietenii întemniţaţilor, ci porumbeii voiajori antrenaţi special pentru a introduce în puşcărie droguri sau alte obiecte interzise, a declarat directorul închisorii, Luciano Gamateli, pentru Globo TV, citat de site-ul metro.co.uk.

McLOVIN’ - Felicitările, masa şi dansul – la fast-food
Un cuplu din Marea Britanie este aşa de îndrăgostit de McDonald’s încît n-a conceput să petreacă cea mai fericită zi din viaţa lui în alt restaurant. După ce s-au cununat la biserică, Terry (25 de ani) şi Alice Speller (26) din St. Austell (Cornwall) şi-au chemat invitaţii la un McDonald’s, informează site-ul metro.co.uk. În plus, costul unui meniu nu se compară cu unul dintr-un restaurant cu pretenţii.

CHRISTIE’S - O vestă de pe Titanic, 44.000 de euro
O vestă de salvare de pe Titanic a fost vîndută pentru 68.500 de dolari (44.000 de euro) în cadrul unei licitaţii organizate la New York de casa Christie’s, relatează Rompres. Această vestă, conservată aproape intact, a fost găsită de un fermier din Halifax după cel mai cunoscut naufragiu din istoria transportului maritim. Christie’s estimase obiectul vîndut miercuri seară între 60.000 şi 80.000 de dolari. Anul trecut, o altă vestă de pe Titanic a fost adjudecată la Londra pentru 119.000 de dolari. Potrivit lui Gregg Dietrich, specialist în istorie maritimă, în lume există doar şase veste de salvare cunoscute ca provenind de pe Titanic.

×
Subiecte în articol: magazin