x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carla Bruni: ''În politică sunt dezorientată, eu rămân o ignorantă de stânga''

Carla Bruni: ''În politică sunt dezorientată, eu rămân o ignorantă de stânga''

23 Iun 2008   •   00:00

Carla Bruni-Sarkozy nu a avut parte de o primire deosebită în momentul sosirii ei la sediul cotidianului francez Liberation, unde Prima Doamnă a Franţei era aşteptată de ziarişti pentru un interviu. Intrarea ei a fost precedată de lozinci şi fluierături, după cum o dovedeşte şi înregistrarea video publicată online de cotidianul amintit. În acest interviu, doamna Bruni a vorbit despre albumul ei „Comme si de rien n'était“ şi a subliniat decalajul dintre viaţa ei privată şi cea publică, care o ''dezorientează'', notează cotidianul Il Messaggero. ''Nu mai sunt italiancă de trei luni'', a afirmat ea, iar la întrebarea dacă are cetăţenie franceză, ea a răspuns: ''Încă nu, procedura este de durată pentru toţi, dar de-acum sunt franceză''. Carla Bruni-Sarkozy a precizând că nu a solicitat, înainte de a se căsători, cetăţenia franceză fiindcă nu dorea acest lucru în mod special şi că are un paşaport italian care expiră în 2012.

Referindu-se apoi la crezul său politic, doamna Bruni a declarat că se simte o ignorantă de stânga: ''Nu există o prăpastie între cercurile culturale şi dreapta, aceasta este o gândire extremă. Există probabil persoane foarte culte la dreapta şi ignorante la stânga. Eu sunt una dintre acestea, ignorantă! Reflexele mele epidermice sunt de stânga. Nu există nici o ideologie, nici un sistem. Nu sunt o militantă, nu am fost niciodată. Am impresia că persoanele care sunt în totalitate de o parte sau de cealaltă gândesc doar cu o singură parte a creierului'', a spus ea.

 

Banca din cutia de pantofi

Fie din neîncredere faţă de bănci, fie dintr-un reflex al tezaurizării, o pensionară germană în vîrstă de 86 de ani a ascuns 600.000 de euro lichizi într-o cutie de pantofi, a relatat un purtător de cuvînt al poliţiei din Passau (Bavaria). În momentul în care a fost transportată spre un spital din Vilshofen, bătrîna a insistat pe lângă infirmierii ambulanţei să ia cu ea şi o cutie de pantofi. Personalul spitalului a descoperit în cutie 600.000 de euro, informează Rompres. Comoara bătrînei a fost pusă sub lacăt într-un dulap cu medicamente. A doua zi însă, medicul curant care voia să recupereze banii pentru a-i depune la bancă nu a mai găsit decât 540.000 de euro. Poliţia criminalistă trebuie acum să stabilească dacă personalul medical a numărat eronat suma sau dacă acolo a avut loc un furt, a adăugat purtătorul de cuvînt.


Pentru că se plictisea, un adolescent de 13 ani a parcurs 800 km cu maşina

Un adolescent german de 13 ani, care din plictiseală a luat maşina bunicii sale „pentru a vedea puţin lumea”, a parcurs 800 de kilometri înainte de a fi găsit în apropiere de Paris, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Ostrhauderfehn (nord-vest). Înainte de a urca la volan, Jan-Ole a avut grijă să le lase un bilet părinţilor: „Nu vă faceţi probleme, însă este plictisitor aici, vreau să văd puţin lumea”, a scris el. Locuind cu părinţii, bunica şi sora de 18 ani la Ostrhauderfehn, o comună de 11.000 de locuitori din nord-vestul Germaniei, liceanul voia să ajungă la Denia, un oraş spaniol de pe Costa Blanca, unde trăise trei ani, informează Rompres. La 33 de ore de la plecare şi după ce a parcurs 800 de kilometri prin Amsterdam, Rotterdam şi Bruxelles, călătoria sa s-a încheiat în cele din urmă în apropie de Paris, la Estrées-Saint Denis: Jan-Ole a greşit pompa de benzină, a utilizat diesel în loc de super. Maşina sa nu a mai pornit, iar
şeful staţiei a alertat poliţia. În bagajele sale, băiatul luase, în afară de haine, un elefant din ceramică din colecţia mamei, o fotografie de familie, 100 de euro şi consola play-station. De asemenea, el a luat hard-ul calculatorului pentru ca nimeni să nu găsească itinerariul pe care şi l-a stabilit. Jan-Ole, care luase lecţii de condus, a afirmat că a rulat constant cu 140 km/h şi a fost chiar depăşit de o maşină a poliţiei, care „nu a remarcat
nimic”.

×
Subiecte în articol: magazin