x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cate Blanchett a primit o stea pe Walk Of Fame

Cate Blanchett a primit o stea pe Walk Of Fame

08 Dec 2008   •   00:00
Cate Blanchett a primit o stea pe Walk Of Fame

Actriţa australiană Cate Blanchett, câştigătoare a unui premiu Oscar, a primit o stea pe Walk Of Fame, celebra atracţie turistică din nord-vestul oraşului Los Angeles, informează dailymail.co.uk.



Celebra actriţă australiană a fost însoţită la această ceremonie de doi mari regizori, Steven Spielberg şi David Fincher, cu care Blanchett a colaborat la două din proiectele sale cinematografice, "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", respectiv "Strania poveste a lui Benjamin Button". Steaua pe care a primit-o pe celebrul bulevard din Los Angeles, care onorează marile personalităţi din lumea cinematografiei, are numărul 2.376, potrivit Mediafax. Blanchett, în vârstă de 39 de ani, a primit premiul Oscar în 2005, pentru interpretarea lui actriţei Katherine Hepburn în filmul "Aviatorul", alături de Leonardo DiCaprio. Actriţa australiană a primit numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi premiul de interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Blanchett a mai apărut în producţii precum "Elizabeth - Regina virgină" (1998), în regia lui Shekar Kapur, "Veronica Guerin" (2003), de Joel Schumacher, "Stăpânul inelelor", de Peter Jackson, "Misterele Berlinului" (2006), de Steven Soderbergh, "Babel" (2006), de Alejandro Gonzalez Inarritu, "Jurnalul unui scandal" (2006), de Richard Eyre, şi "I'm not there" (2007), de Todd Haynes.
Blanchett şi soţul ei, dramaturgul Andrew Upton, sunt directorii artistici ai Companiei de Teatru din Sydney şi au împreună trei copii: Ignatius Martin, în vârstă de opt luni, Dashiell John, în vârstă de şase ani, şi Roman Robert, în vârstă de trei ani.

×
Subiecte în articol: lumea