x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce se va întâmpla cu rochia din carne crudă a cântăreţei Lady Gaga

Ce se va întâmpla cu rochia din carne crudă a cântăreţei Lady Gaga

11 Sep 2015   •   18:43
Ce se va întâmpla cu rochia din carne crudă a cântăreţei Lady Gaga

Considerată de unii de prost gust, rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga la MTV Video Music Awards din 2010 poate fi văzută acum la muzeul rock'n-rollului din Cleveland (nordul Statelor Unite). Instituţia, care a anunţat joi expunerea rochiei, vrea să omagieze astfel articolul vestimentar care a declanşat un adevărat scandal acum cinci ani, relatează vineri 20minutes.fr.

Concepută de designerul Franc Fernandez, rochia a fost realizată din mai multe bucăţi de vită argentiniană. După ceremonia MTV Video Music Awards din 2010, ea a fost păstrată cu mare grijă, cu ajutorul unui tratament special. "A fost aşezată într-o cuvă cu produse chimice şi, chiar dacă se poate plia încă, a fost pusă la uscat pe un manechin", a precizat muzeul într-un comunicat. Rochia a fost apoi pictată pentru a-i împrospăta culoarea. Muzeul a onorat deja ţinuta în cadrul unei expoziţii itinerante având ca temă femeile din muzică.

Lady Gaga a purtat rochia atunci când a primit premiul pentru cel mai bun videoclip al anului - "Bad Romance" -, oamenii întrebându-se dacă a vrut numai să şocheze sau să denunţe ceva. Excentrică şi obişnuită cu ţinutele neaşteptate, cântăreaţa a explicat ulterior că prin rochie îşi apăra principiile şi că le recomanda oamenilor să nu rămână doar "carne pe un schelet".

Grupul de apărare a animalelor PETA, care şi-a exprimat de atunci nemulţumirea faţă de respectiva rochie, speră că expoziţia de la Cleveland îi va face pe vizitatori să devină vegetarieni, încheie 20minutes.fr.

×