x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cehii pot cultiva câte cinci plante de canabis!

Cehii pot cultiva câte cinci plante de canabis!

09 Dec 2009   •   00:00

Praga este pe cale să se transforme într-un mic Amsterdam ceva mai estic, începând cu 2010. De anul viitor autorităţile vor permite fiecărui amator de senzaţii cu marijuana să planteze şi să cultive câte 5 plante de canabis, doar pentru uzul personal, scrie Wall Street Journal.



Guvernul interimar ceh, condus de Jan Fischer, a făcut luni un nou pas spre a transforma fumatul unei ţigări cu marijuana într-o ocazie de relaxare, cel puţin prin scoaterea acestui viciu de sub incidenţa legii.

Cabinetul Fischer a definit ceea ce constituie "o cantitate mică de canabis, destinată uzului personal", explicând că, începând de anul viitor, noul cod penal nu va mai socoti drept infracţiune cultivarea şi posesia acestei plante de către diverşii indivizi.

Începând cu 1 ianuarie, cetăţenii cehi vor putea cultiva până la 5 plante de marijuana şi vor putea avea asupra lor câteva ţigări de canabis fără frica de a fi arestaţi. Înainte de această specificare, în textul legii cu privire la cantitatea care este considerată "acceptabilă pentru uzul personal" nu era precizat nimic, lăsând loc interpretărilor de la caz la caz, de multe ori discriminatorii, ale justiţiei care au dus la pronunţarea de sentinţe diferite pentru cazuri asemănătoare.

Planta de canabis va rămâne însă în continuare în afara legii, dar începând cu anul viitor, cultivarea a cel mult cinci plante va reprezenta o contravenţie banală, ce va fi amendată cu o sumă echivalentă amenzilor pentru parcarea într-un loc nepermis.

×