x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cei mai tari gangsteri

Cei mai tari gangsteri

de Adriana V. Paduraru    |    04 Iul 2008   •   00:00

Institutul American de Film merge pe mîna "Naşului"
Institutul American de Film (AFI – American Film Institute) a dat publicităţii o serie de Top 10 pe diverse categorii. Prezentăm în această săptămînă topul celor mai bune pelicule cu gangsteri din toate timpurile.



Institutul American de Film merge pe mîna "Naşului"
Institutul American de Film (AFI – American Film Institute) a dat publicităţii o serie de Top 10 pe diverse categorii. Prezentăm în această săptămînă topul celor mai bune pelicule cu gangsteri din toate timpurile.

PODIUM. Membrii Institutului au hotărît că cel mai tare film cu gangsteri este "Naşul" (The Godfather). Cine nu cunoaşte povestea familiei de mafioţi din New York conduse de Vito Corleone?

Locul secund este ocupat de "Băieţi buni" (Goodfellas), capodoperă a genului semnată Martin Scorsese. Filmul este inspirat de un caz real şi povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care îşi vede prietenii urcînd pe scara ierarhică a crimei. Partea a doua a Naşului (cea care, de fapt, prezintă începuturile lui Vito Corleone) a fost plasată de membrii AFI pe cea de-a treia treaptă a clasamentului.

"Manie albă" (White heat), povestea lui Cody Jarrett (liderul nemilos al unei bande de hoţi pe care o conduce din închisoarea în care îşi ispăşeşte pedeapsa), se situează pe locul patru al clasamentului celor mai bune filme cu gangsteri.

CUPLU.
Nu putea lipsi din acest top celebrul cuplu de infractori Bonnie şi Clyde. Membrii Institutului American de Film au considerat că povestea celor doi merită să ocupe poziţia a cincea a topului.

Cea de-a şasea treaptă a clasamentului este ocupată de Scarface (Scarface: The Shame of a Nation), în care un gangster ambiţios şi violent ajunge în scurt timp aproape de vîrful mafiei, însă propriile slăbiciuni îl aduc ca un tobogan înapoi de unde a pornit.

În 1994, Quentin Tarantino îi aduce pe marele ecran, în rol de asasini, pe Samuel L. Jackson şi John Travolta, într-o comedie neagră construită pe cîteva poveşti principale, ale căror personaje interacţionează sub o formă sau alta. "Pulp Fiction", căci despre această peliculă e vorba, a fost clasată pe locul 7 al clasamentului filmelor cu gangsteri.

Ultimele trei poziţii ale topului sînt ocupate în ordine de "The Public Enemy" (1931), "Little Caesar" (1931) şi "Scarface" (1983), remake după pelicula din 1932.

Top 10

 1. "Naşul" ("The Godfather", 1972)
 2. "Băieţi buni" ("Goodfellas", 1990)
 3. "Naşul": Partea a II-a ("The Godfather:" Part II, 1974)
 4. "Manie albă" ("White Heat", 1949)
 5. "Bonnie şi Clyde" ("Bonnie and Clyde", 1967)
 6. "Scarface" ("Scarface: The Shame of a Nation", 1932)
 7. "Pulp Fiction" (1994)
 8. "The Public Enemy" (1931)
 9. "Little Caesar" (1931)
10. "Scarface" (1983)

×
Subiecte în articol: magazin