x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Centrul Simon Wiesenthal ii cere lui Tăriceanu demiterea lui Cioroianu

Centrul Simon Wiesenthal ii cere lui Tăriceanu demiterea lui Cioroianu

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00

Centrul Simon Wiesenthal i-a cerut, lui Călin Popescu Tăriceanu să-l demită pe ministrul de Externe Adrian Cioroianu, pe care il acuză că ar fi promovat ideea "deportătii romilor", după ce un romăn de această etnie a fost acuzat de uciderea italiencei Giovanna Reggiani, potrivit AFP.

Directorul pentru Relaţii Internaţionale al Centrului, Shimon Samuels, i-a trimis premierului romăn o scrisoare in care ii cere "să condamne public declaraţiile lui Cioroianu, să il demită din Guvern şi să işi ceară scuze faţă de comunitatea romă din Europa", se arată intr-un comunicat al instituţiei, transmis agenţiei AFP.

"Tăcerea dumneavoastră ar echivala cu o sprijinire a rasismului şi cu sprijinirea incălcării de către Romănia a angajamentelor pe care şi le-a asumat in calitate de stat membru al UE, Consiliului Europei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare in Europa", a adăugat Samuels.

In opinia acestuia, Cioroianu "reaminteşte planurile naziştilor pentru deportarea evreilor pe insula Madagascar, care urma să devină un imens lagăr de concentrare".

AFP reaminteşte că ministrul de Externe a declarat, săptămăna trecută, in cadrul unei intervenţii telefonice la o emisiune, că in timpul vizitei pe care a efectuat-o in Egipt a luat in calcul posibilitatea de a cumpăra un teren in deşertul egiptean pentru a trimite acolo persoanele care pătează imaginea ţării sale.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin