x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China: Copilul Su Liuyi, primul şi singurul student al Universităţii pentru talente

China: Copilul Su Liuyi, primul şi singurul student al Universităţii pentru talente

05 Noi 2010   •   00:00

Su Liuyi, copilul în vârstă de 10 ani care a intrat în luna iulie la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Shenzhen, oraş industrial din sudul Chinei, este primul şi singurul student al acestui centru, a informat vineri cotidianul oficial Global Times.



Potrivit cotidianului, principalul motiv pentru "singurătatea" lui Su Liuyi este faptul că acest centru este un proiect care aşteaptă acum aprobarea autorităţilor, adaugă agenţia spaniolă de presă EFE, citată de Agerpres.

Zhu Qinggshi, preşedinte al universităţii, a explicat că planul său vizează stabilirea unui spaţiu special de educaţie pentru tinerele talente din China, ceea ce, potrivit ziarului, ar revoluţiona actualul sistem de învăţământ. "Cu vechiul stil de educaţie, s-ar putea termina cu talentele", a spus Zhu.

În vârstă de 64 de ani, Zhu Qinggshi lucrează de 14 luni la proiectul său pilot finanţat de guvernul local din Shenzhen şi destinat, spune el, creării celei mai bune universităţi din China în materie de talente, "gestionată de profesori, nu de birocraţi".

Potrivit acestuia, alţi 50 de studenţi au fost acceptaţi deja la această universitate, iar mai mulţi tineri din afara ţării şi-au exprimat interesul de a studia în campusul ei.

Totuşi, până va fi obţinută autorizaţia din partea Ministerului chinez al Educaţiei, foarte tânărul Su, din provincia Shandong, iubitor al jocurilor de întrebări şi răspunsuri şi care a terminat ciclurile primar şi secundar ca autodidact, va trebui să continue să asiste la ore fără colegi, adaugă EFE.

×
Subiecte în articol: lumea