x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ciobanii Cretei pastoresc cultura şi traficul de droguri

Ciobanii Cretei pastoresc cultura şi traficul de droguri

de Jurnalul National    |    13 Noi 2007   •   00:00

Mai multe persoane dintr-un sat din insula Creta au fost arestate de autorităţile elene, pentru diferite infracţiuni, anchetatorii fiind uimiţi să descopere in sat ciobani milionari şi zidari cu maşini de lux, relatează BBC.

Peste 40 de poliţişti inarmaţi au fost trimişi in satul Zoniana din munţii insulei Creta, intr-un convoi de zece vehicule, pentru a căuta eventuale droguri ascunse in localitate. La intrarea in sat, aproximativ 20 de localnici au deschis focul asupra forţelor de ordine, cu arme automate Kalaşnicov, trei dintre poliţişti fiind răniţi grav, motiv pentru care aceştia s-au retras.

Incidentul a a atras atenţia autorităţilor elene asupra activităţilor care se desfăşoară in satul din Munţii Cretei (insula cu cele mai multe arme pe cap de locuitor din Europa) care pare să fie centrul unei "mini-republici" care controlează culturile şi traficul de droguri, jafuri armate şi extorcări de la o bază din munţi inconjurată de măslini şi ciobani.

Duritatea atacului in care au fost prinşi poliţiştii locali a determinat aducerea, in noiembrie, a 75 de poliţişti dintr-o unitate de elită din Atena care au reuşit să rămănă in sat.

Cănd poliţiştii atenieni au sosit in sat, aproape 200 de bărbaţi localnici dispăruseră, ca şi sutele de hectare de plante de canabis, care pănă atunci creşteau camuflate natural de livezile de măslini.

Pănă in prezent poliţia a arestat 14 persoane şi a adunat dovezi privind mai multe infracţiuni, de la furturi de bancomate la posesie de materiale explozive, care dezvăluie o parte a activităţii sătenilor.

Astfel, un localnic, care a declarat poliţiei că este cioban, avea in contul său bancar peste un milion şi jumătate de euro.

Razia poliţiştilor a fost declanşată de arestarea unui locuitor din Zonian care conducea un Porsche şi care a declarat poliţiei că este zidar, in contul său bancar fiind descoperiţi aproape şase milioane de euro.

Mai mulţi localnici furioşi au cerut, vineri, retragerea imediată a poliţiştilor din sat, iar o şcoală a fost inchisă, sătenii susţinănd că ea va rămăne inchisă pănă la plecarea poliţiştilor.

Zoniana are 1.600 de locuitori, dar nici un post de poliţie, situaţia fiind similară in satele invecinate, transmite BBC.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin