x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cioroianu - Deportarea in deşert, o soluţie fără perspective prea apropiate

Cioroianu - Deportarea in deşert, o soluţie fără perspective prea apropiate

de Jurnalul National    |    12 Noi 2007   •   00:00
Cioroianu - Deportarea in deşert, o soluţie fără perspective prea apropiate

Ministrul de Externe, liberalul Adrian Cioroianu, a declarat inaintea şedinţei Biroului Politic Central al PNL, că afirmaţiile sale privind expulzarea infractorilor in deşert a fost „neinspirată", iar acest lucru nu se va intămpla „prea curănd". • VIDEO

Ministrul de Externe, liberalul Adrian Cioroianu, a declarat inaintea şedinţei Biroului Politic Central al PNL, că afirmaţiile sale privind expulzarea infractorilor in deşert a fost „neinspirată", iar acest lucru nu se va intămpla „prea curănd".

„Poate că trebuia să fiu mai atent in momentul in care am făcut acea afirmaţie, dar imi menţin opinia că nu consulii şi diplomaţii Romăniei creează probleme in afară, ci sunt oameni care sunt certaţi cu legea. Sigur că soluţia nu este trimiterea lor in deşert, asta e foarte limpede şi nici n-o să se intămple prea curănd, dar trebuie să ne punem foarte bine problema celor care pleacă şi acolo se asociază fie unor ocupaţii dincolo de limita legii, fie intră in medii care nu-i ajută absolut deloc", a declarat Cioroianu.

De asemenea, a admis că afirmaţia sa privind deportarea in deşertul egiptean a celor care fac de ruşine ţara „nu a fost una inspirată", dar a subliniat că ii revine responsabilitatea de a spune că „toate eforturile pe care le fac autorităţile in afară, oricare ar fi ele şi oricăt ar costa, pot fi subminate de astfel de acte necugetate ale unor oameni care se feresc şi de autorităţile romăne şi de cele ale statelor gazdă".

Intrebat dacă in şedinţa conducerii liberale a avut parte de reproşuri din partea colegilor pentru declaraţiile făcute, Cioroianu a admis că au fost „reproşuri amicale".

„Au fost reproşuri amicale, in sensul că trebuie intotdeauna să ne exprimăm foarte clar ideile. Şi cred că fiecare coleg a inţeles că era vorba de un infractor", a spus Cioroianu.

In ceea ce priveşte sintagma „nu prea curănd" folosită de ministrul de Externe in contextul afirmaţiilor despre deportarea in deşert a rromilor, Cioroianu a explicat: „Mă refeream la cumpărarea de teren in deşert, ori un ministru nu poate să facă aşa ceva. Dacă insistăm pe ideea că găsim un termen pentru cănd va fi cumpărat deşertul, cred că e cazul să vedem exact ce am spus. Nu şi-ar dori nimeni aşa ceva".

Totodată, vicepreşedintele liberal a admis că ar putea avea o problemă de discurs. „Se poate intămpla, dar problema de discurs este insoţită de o gravă problemă de recepţie", a adăugat Cioroainu.
In final, chestionat cu privire la solicitarea de demisie din funcţie venită din partea PSD, ministrul de Externe a spus: „Este a treia, a patra oară, aşa că nu mă surprinde".
Â

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin