x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CONCURS/Cetăţenia UE, în benzi desenate

CONCURS/Cetăţenia UE, în benzi desenate

de Irina Cristea    |    22 Ian 2009   •   00:00

Tinerii români în vârsta de cel puţin 16 ani pot participa la un concurs de benzi desenate lansat de Comisia Europeană, dotat cu premii în valoare de 12.000 de euro.

Competiţia se adresează rezidenţilor Uniunii Europene (UE), se arată pe site-ul reprezentanţei la Bucureşti a Comisiei.

REGULI
Benzile desenate trebuie să ilustreze conceptul de cetăţean al UE, să se întindă pe maximum o pagină şi să nu conţină cuvinte. Termenul-limită pentru participare este 27 februarie 2009.

În România, coordonarea competiţiei la nivel naţional este asigurată de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, în colaborare cu Fundaţia “Familia şi Ocrotirea Copilului”.  Regulamentul concursului poate fi accesat pe site-ul http://www.eurocartoon.eu.

Selecţia lucrărilor se va face, într-o primă etapă, la nivel naţional, urmând ca acei 27 de câştigători ai concursurilor naţionale să fie invitaţi la Bruxelles, în perioada 9-11 mai. Acolo, lucrările lor vor fi supuse unei alte selecţii, în urma căreia vor fi desemnaţi trei câştigători la nivel european. Aceştia vor participa la ceremonia de premiere prezidată de vicepreşedintele Comisiei Europene, Jacques Barrot, la 11 mai.

Valoarea totală a premiilor este de 12.000 de euro. Câştigătorul va primi 6.000 de euro, premiul al doilea este de 4.000 de euro, iar ocupantul locului al treilea va primi 2.000 de euro.

Cele mai reuşite benzi desenate vor fi publicate pe paginile de internet ale Reprezentanţelor Comisiei Europene în statele membre. De asemenea, vor putea fi utilizate în cadrul viitoarelor campanii europene pe tema cetăţeniei.

×
Subiecte în articol: magazin