x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Confruntări între manifestanţi şi poliţie în faţa închisorii Korydallos din Atena

Confruntări între manifestanţi şi poliţie în faţa închisorii Korydallos din Atena

11 Dec 2008   •   00:00

Câteva sute de tineri au atacat, joi dimineaţă, forţele de ordine în faţa închisorii Korydallos din Atena, în cea de-a şasea zi de proteste violente din Grecia, relatează AFP.



Confruntările au izbucnit după ce manifestanţii s-au adunat în faţa clădirii închisorii, aruncând cu diferite proiectile în direcţia forţelor de poliţie, a declarat unul dintre gardienii închisorii, care a adăugat că în interiorul penitenciarului situaţia a rămas calmă.

Surse din cadrul poliţiei au afirmat că în zonă se află câteva sute de manifestanţi, printre care se numără şi liceeni.

După ce forţele de ordine au ripostat folosind gaze lacrimogene, demonstranţii s-au retras, aşezându-se pe pavaj în faţa clădirii.

Deţinuţii de la închisoarea Korydallos, situată la periferia de vest a Atenei, s-au aflat în greva foamei în noiembrie, în cadrul unui protest naţional faţă de condiţiile de detenţie şi suprapopularea penitenciarelor.

În această închisoare urmează să fie transferat poliţistul care a ucis un adolescent la Atena.

Potrivit unei surse judiciare, poliţistul inculpat miercuri pentru omucidere voluntară va fi transferat şi plasat în detenţie provizorie joi la Korydallos.

Violenţele au reînceput în cursul după-amiezii, după o aparentă acalmie. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, potrivit unui fotograf AFP.

Moartea adolescentului a declanşat un val de violenţe în Grecia. În cartierul Nea Smurni, aflat în apropiere de Neo Faliro, unde victima a fost înmormântată marţi, sute de elevi au întrerupt circulaţia pe principala arteră, Eleftheriou Venizelou, conform unei surse din cadrul poliţiei.

Un grup de 300 de elevi s-a îndreptat spre secţia de poliţie din Paleo Faliro, unde au aruncat cu pietre şi cu portocale înainte ca mulţimea să fie dispersată de poliţie.

Incidente au avut loc joi dimineaţă în cartierul Galatsi, din vestul Atenei, în Halandri, în nordul capitalei, precum şi în Pireu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea