x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cota de popularitate a presedintelui francez Nicolas Sarkozy continuă să scadă

Cota de popularitate a presedintelui francez Nicolas Sarkozy continuă să scadă

de Nicoleta Craciun    |    31 Ian 2008   •   00:00

Cota de popularitate a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy s-a diminuat cu opt procente, atingând pragul de 41 la sută, cel mai scazut de la preluarea funcţiei de şef de stat în mai 2007.

Cota de popularitate a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy s-a diminuat cu opt procente, atingând pragul de 41 la sută, cel mai scazut de la preluarea funcţiei de şef de stat în mai 2007. Circa 55 la suta dintre respondenţi au declarat că nu au încredere în capacitatea preşedintelui de a rezolva problemele ţării, potrivit ultimului sondaj efectuat de institutele TNS-Sofres pentru ediţia de sâmbătă a Le Figaro.

 Potrivit studiului, 68 la sută dintre cetăţeni cred că lucrurile "au tendinţa de a se agrava", doar 15 procente apreciind că situaţia se va "ameliora".

 Aproximativ 66 la sută consideră că vor avea loc "multe conflicte sociale" în urmatoarele două-trei luni, faţă de 26 la sută care au o părere contrară.

Potrivit sondajului, 87 la sută dintre fancezi cred că acţiunea Guvernului faţă de creşterea preţurilor "nu este eficientă".

Cu cinci săptămâni înainte de alegerile locale, primul test electoral al mandatului său, Sarkozy se confrontă cu o deterioare a imaginii sale pe fondul "frustrării" populaţiei faţă de puterea de cumpărare.

Sarkozy a beneficiat de o perioadă de "graţie" de câteva luni după alegerea sa în fruntea Franţei.

"Diminuarea imaginii s-a produs începând cu sfârşitul lunii noiembrie, cu o scădere de şapte puncte a popularităţii, până la nivelul de 49 la sută", în special din cauza "nemulţumirii extrem de puternice resimţită de francezi privind puterea de cumpărare", a comentat Brice Teinturier, analist în cadrul institutului Sofres.

Incapacitatea preşdintelui de a răspunde acestor întrebari i-a afectat însuşi mesajul său electoral "acţiune şi rezultate", a adăugat acesta, subliniind că francezii au sentimentul că "au fost înşelati".

Alţi analişti apreciază că imaginea lui Sarkozy a fost afectată şi de relaţia sa mediatizată cu fostul model Carla Bruni.

×
Subiecte în articol: magazin