x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Croaţia - Manifestaţie antiguvernamentală la un apel pe Facebook

Croaţia - Manifestaţie antiguvernamentală la un apel pe Facebook

05 Dec 2008   •   00:00

Câteva sute de persoane au manifestat vineri în principalele oraşe din Croaţia împotriva politicii economice şi sociale a Guvernului, la apelul unui grup format pe Facebook şi denumit "strângeţi centura, bandă de huligani", relatează AFP.



La Zagreb, sute de persoane s-au reunit în piaţa centrală. Oratorii au acuzat Guvernul conservator că este incapabil să adopte măsurile necesare pentru a depăşi efectele crizei economice globale care afectează şi Croaţia.

Numele grupului format pe Facebook ironizează o frază a şefului Guvernului care şi-a avertizat compatrioţii că vor trebui să "strângă centura" în aceste vremuri de criză.

"Toţi sunt la fel, nu există nici o diferenţă" între partidul aflat la putere şi opoziţia social-democrată, a declarat un orator în faţa mulţimii. El a dat asigurări că manifestanţiile, care au fost organizate la Pola şi Rijeka în nord-vest, Split şi Zadar în sud, precum şi la Pozega şi Osjek, în estul ţării, reprezintă o "iniţiativă cetăţenească".

"Locuim într-un stat în care trebuie să contractăm credite pentru a duce o viaţă normală", a denunţat un alt activist.

Mulţimea scanda "bandă de huligani" şi "jos Ivo", la adresa premierului Ivo Sanader.

Un scandal a izbucnit în Croaţia în ultimele zile, după ce poliţia a interogat mai multe persoane aflate la originea înfiinţării grupului organizator al acestor manifestaţii.

Premierul a intervenit pentru a cere o anchetă privind demersurile poliţiei, dând asigurări opiniei publice că Guvernul său respectă libertatea de exprimare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea