x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De ce o maşină a Google, fără şofer, a fost trasă pe dreapta de poliţie

De ce o maşină a Google, fără şofer, a fost trasă pe dreapta de poliţie

13 Noi 2015   •   19:10
De ce o maşină a Google, fără şofer, a fost trasă pe dreapta de poliţie

Gigantul american de internet Google a postat online o fotografie cu un poliţist pe motocicletă care opreşte, pentru viteză prea mică, una din maşinile fără şofer care rula joi pe o stradă din Silicon Valley, informează vineri AFP.

"Conducem prea încet?", se întreabă cu umor autorul mesajului ce însoţeşte fotografia postată de echipa care se ocupă de proiectul de maşină autonomă pe pagina reţelei de socializare Google+. "Pariem că oamenii nu sunt opriţi prea des din acest motiv", adaugă textul.

Poliţia din Mountain View, oraş din Silicon Valley în care se află sediul Google, a precizat că un agent al său a observat un lung şir de vehicule în spatele unei maşini care rula cu 24 de mile pe oră (38 de kilometri pe oră) pe un drum unde viteza maximă admisă era de 35 de mile pe oră (56 de kilometri pe oră). "Când agentul s-a apropiat de maşina care rula încet, şi-a dat seama că era una autonomă Google", a declarat poliţia locală, care a recunoscut că vehiculul nu se comporta ilegal.

Legea californiană autorizează maşinile fără şofer să circule pe drumurile unde viteza maximă autorizată este de 35 de mile pe oră sau mai puţin. Poliţia a adăugat că agentul a vorbit cu pasagerul Google Car despre faptul că maşina încetinea circulaţia celorlalte vehicule.

Din motive de securitate, Google limitează la 25 de mile pe oră viteza maşinilor sale autonome. "Vrem ca ele să dea o impresie prietenească şi de proximitate şi nu să circule ameninţător pe străzi", a subliniat firma, citată de AFP.

×
Subiecte în articol: masina google masina google street