x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De la spot la videoclip, doar un pas

De la spot la videoclip, doar un pas

09 Aug 2004   •   00:00

Piata de apa minerala din Romania are doua marci premium.

Daca Dorna a aspirat la aceasta pozitie cativa ani si a reusit sa devina un brand premium o data cu "Esti ceea ce bei", Roua Muntilor a profitat de noua nisa asumandu-si acest statut inca de la lansare. Ambalajul si spotul tv vin cu o prospetime care o diferentiaza si-i dau, in acelasi orizont, o alta directie. E drept, muzica a mai fost folosita intr-un spot premiat anul acesta la Cannes (AXE). Valorile si personalitatea unei marci dau deci, dincolo de produs, masura felului in care este perceputa marca.

Comunicarea poate ridica produsul sau dimpotriva, cum e cazul Borsec care, desi avea un capital de imagine valoros, a coborat stafeta ca o consecinta a stilului de promovare.

Pe de alta parte, Izvorul Minunilor a incercat sa schimbe pozitionarea in mintea consumatorilor ca si produs accesibil prin modificarea design-ului etichetei, legitimandu-se prin apelul la traditie.

La Cannes, Jacques Seguela spunea ca pasul urmator este fuziunea publicitatii cu divertismentul, cel mai bun exemplu venind tot din zona apelor minerale. Este vorba de Evian, cu al sau (video) clip "Water Boy". Atat Dorna (McCann), cat si Roua Muntilor (Leo Burnett) confirma aceasta directie. Si mai mult, pentru cine a vazut si a admirat noul videoclip al Madonnei, Love Profusion, regizat de Luc Besson, poate sa observe stilul pe care l-a imbratisat noua campanie Dorna. (Claudia Curici)

×
Subiecte în articol: sufletul comertului